Nogomet

Krznar: 'Momčad je svjesna da je propustila laganiji put, morat ćemo proći na teži način'

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.07.2021.
Krznar: 'Momčad je svjesna da je propustila laganiji put, morat ćemo proći na teži način'
Foto: Pixsell

Dinamo je otputovao za Island gdje će protiv Valura tražiti prolaz u drugo pretkolo Lige prvaka. Prvi susret u Maksimiru okončan je slavljem Modrih 3:2...

Dimnamo se rano jutros iz zagrebačke zračne luke zaputio prema Reykjaviku gdje će tražiti povoljan reuzultat koji ga vodi u drugo pretkolo Lige prvaka. Damir Krznar zadovoljan je stanjem u momčadi.

"Momčad je raspoložena i spremna i nadam se da će potvrditi ono što je propustila potvrditi u prvoj utakmici, a to je prolaz u drugi krug."

Dinamo je u prvom susretu slavio s 3:2, a propustio je u završnici doći do uvjerljivije pobjede. Kod 3:0 imao je kazneni udarac, a nakon što nije realiziran, Modri su primili dva nepotrebna gola.

"Bilo je vidljivo kako smo dosta kvalitetniji, ali još jednom se potvrdilo da momčadi koje imaju srce, strast, koje nikada ne odustaju mogu nadoknaditi i hendikep kvalitete, Valur je to napravio u Zagrebu. Momčad je svjesna da je propustila laganiji put, morat ćemo proći na teži način, ali ova momčad je uvijek dobro odgovarala kada su pred njom bili teški izazovi. Momci su spremni to potvrditi."

U odnosu na prvi susret s Valurom, Dinamo ima još dosta prostora za napredak.

"I nakon analize utakmice s momčadi, teško je uopće upirati prstom u pojedinca kao krivca. Odgovorna je cijela momčad zajedno s nama u stožeru. Dogodilo se opuštanje, u podsvijesti je sigurno nakon 3:0 bilo kako smo riješili stvar. Presudile su individualne pogreške koje se događaju jednom u sto godina. To što se događalo u Maksimiru događa se vrlo rijetko, ali vrlo ozbiljno i studiozno moramo pristupiti toj utakmici te uložiti puno energije, želje i volje jer onda naša kvaliteta dolazi do izražaja."

Krznar je na put poveo najjače snage, reprezentativci koji su se priključili putuju na Island.

"Moramo biti ozbiljni, izuzetno je velik ulog u pitanju. U svakoj utakmici Dinamo želi pobjedu, ne samo protiv Valura nego protiv svih, od onih najslabijih do onih najjačih. Tražimo i standardizaciju momčadi i na tome trebamo raditi. Svi su zdravi i raspoloženi."

Nakon zagrebačke vrućine, Dinamo se mora prilagoditi na vjetroviti i hladniji Island te teren s umjetnom travom.

"Nogomet se igra po svim vremenskim uvjetima i na svakakvim terenima i na to su svi igrači prilagođeni. Danas ćemo imati trening prilagodbe i neće biti nekih posebnih problema. Jučer smo napravili jedan trening na umjetnoj travi baš zbog te prilagodbe."

Krznar je spreman na sve, pa čak i da Valur iznenadi nekim pogotkom i zakomplicira situaciju.

"I u tom smjeru smo pripremali utakmicu pa nema panike. U nogometu je uvijek moguće primiti pogodak, rani ili kasni, ali bitno je ostati u fokusu i koncentriran na sve zadatke."

Dinamo će napasti i pokušati čim prije riješiti pitanje prolaza.

"Krenut ćemo autoritativno i uzeti loptu. Vraćamo se odmah nakon utakmicu, na Islandu je polarni dan, upitno je bi li igrači išta i spavali, ovo je pragmatičnije i bolje."

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!