Vodeni sportovi

Paulo Obradović napustio Jug i preselio u Tursku

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 13.07.2021.
Paulo Obradović napustio Jug i preselio u Tursku
Foto: Pixsell

Hrvatski reprezentativac Paulo Obradović karijeru će nastaviti u Turskoj, a novi klub mu je ENKA iz Istanbula...

Pred sam kraj tjedna, konačno jedan zvučan transfer. Paulo Obradović, 35-godišnji hrvatski reprezentativac, osvajač olimpijskog i europskog zlata s Hrvatskom, napustio je matični klub. Obradović je otišao iz Jug Adriatic osiguranja, a karijeru će nastaviti sljedeće dvije sezone u vrlo bogatom turskom prvoligašu ENKA iz Istanbula. Riječ je o klubu u kojem je dubok trag, posljednjih godina svoje igračke karijere, ostavio također jedan od velikana hrvatskog vaterpola, Igor Hinić. Momčad ENKA je inače ovog ljeta napustio grčki reprezentativac Christodoulos Kolomvos koji se vratio u Olympiakos.

Realno je očekivati da će u sljedećih tjedan-dva, koliko je preostalo do početka Olimpijskih igara u Tokiju biti i još pokoji od transfera poznatih igrača. Posebno stoga što ih ima još nekolicina bez kluba.

Od stranih klubova, skrećemo pozornost na grčkog prvoligaša Ethnikos. Druga momčad iz Pireja jasno da ne može kvalitetom stati uz bok Olympiakosu, ali oformili su vrlo zanimljivu momčad za novu sezonu. Posebno su bili aktivni zadnjih tjedan dana kada su doveli četvoricu igrača, od toga dvojicu prošlosezonskih startera iz Apollona, Vitelasa i Dermitzakisa.

AUTOR: Hrvatski vaterpolski savez

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!