Košarka

Novi šok za američke košarkaše, svladali ih i Australci

Matej Kačan • utorak, 13.07.2021.
Novi šok za američke košarkaše, svladali ih i Australci

Američka košarkaška reprezentacija upisala je i drugi uzastoni poraz na pripremama za OI u Tokiju. Nakon Nigerije, SAD je poražen i od Australije...

Vjerojatno nitko ne pamti kad je zadnji put američka košarkaška reprezentacija povezala dva poraza kao ova koja se priprema za Olimpijske igre. Nakon što su Nigerijci šokirali košarkaše Gregga Popovicha, isto je napravila i Australija.

Australci su slavili s 91:83 iako je SAD imao vodstvo od devet poena na poluvremenu. No, u trećoj se dogodio veliki preokret koji je zaključen tricom Chrisa Gouldinga sa zvukom sirene treće dionice za 69:64.

Da su Amerikanci ozbiljno shvatili ovaj susret pokazala je posljednja dionica kad je Jayson Tatum četiri i pol minute do kraja vratio SAD u 82:80 vodstvo, ali do kraja će Amerikanci zabiti tek jedan poen uz 11 australskih.

Australiju su vodile NBA zvijezde, Patty Mills ubacio je 22 poena, a Joe Ingles dodao je 17. Iste učinke kod SAD imali su Damian Lillard (22) i Bradley Beal (17).

I dok se poraz od Nigerije mogao uzeti kao greška koja se neće ponoviti i loš dan, drugi uzastopni poraz znak je da se u američkoj reprezentaciji moraju upaliti svi alarmi ako ne žele do novog neuspjeha poput onog na SP 2019.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!