Vodeni sportovi

Xavi Garcia na Olimpijskim igrama u Tokiju završava igračku karijeru

Mihaela Bradovski • utorak, 13.07.2021.
Xavi Garcia na Olimpijskim igrama u Tokiju završava igračku karijeru
Foto: Pixsell

Kapetan Juga i hrvatski reprezentativac, Xavi Garcia, završava igračku karijeru i na Olimpijskim igrama u Tokiju povlači se u mirovinu...

Xavi Garcia zadnje utakmice u karijeri odigrat će na Olimpijskim igrama u Tokiju. Garcia je odlučio završiti igračku karijeru što je potvrđeno danas i od strane kluba.

Putem druptvenih mreža oglasio se i Garcia koji se s hrvatskom reprezentacijom priprema za nastup u Tokiju.

"Došao je trenutak za reći zbogom, ili još bolje doviđenja. Živio sam san igrajući više od 20 godina na visokom nivou i dijelio svlačionicu s mnogo fantastičnih i vrhunskih suigrača. Kroz sve te godine uspio sam ostvariti rezultate i ciljeve o kojima sam na početku svoje karijere mogao samo sanjati. Nisam ni slutio da će mi godine mukotrpnog rada, žrtve i truda u ovolikoj mjeri omogućiti da se razvijem kao vrhunski sportaš, ali i kao osoba", ističe Garcia.

Karijeru završava kao igrač dubrovačkog Juga.

"Zadovoljstvo mi je da mogu završiti sportsku karijeru u jednom od najboljih sportskih klubova i činjenica da sam bio dio povijesti Juga me ispunjava neizmjernim ponosom. Ovo je najteži trenutak u karijeri svakog sportaša. Vrijeme je da se zahvalim ovom klubu i ovom sportu. Nažalost, nije mi se pružila prilika da se oprostim s momčadi i navijačima na način koji sam htio i priželjkivao. Imam samo riječi zahvale onima koji su mi od početka dali povjerenje, ali prije svega onima s kojima sam radio svaki dan, dijelio iskustva na mnogobrojnim putovanjima te nadasve jedinstvene trenutke. Svakome od njih želim sve najbolje i od srca im se zahvaljujem. Nikad neću zaboraviti što ste mi pružili."

37-godišnji Garcia nastupao je za Španjolsku do 2016. godine, a onda je počeo igrati za Hrvatsku nakon što je dobio državljanstvo. Već godinu dana kasnije s Hrvatskom je osvojio titulu svjetskog prvaka.

FOTO: Grgo Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!