Košarka

Veljko Mršić ostaje izbornik, ali napušta klupu Zadra

Branimir Korać • utorak, 13.07.2021.
Veljko Mršić ostaje izbornik, ali napušta klupu Zadra
Foto: Pixsell

Veljko Mršić ostaje izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ali neće moći obavljati i funkciju trenera Zadra, dogovoreno je na današnjem sastanku u HKS-u...

Višesatni sastanak u Hrvatskiom košarkaškom sastavu nije donio nikakve promjene na klupi reprezentacije. Veljko Mršić i dalje ostaje izbornik, a novost je da ipak neće moći paralelno obavljati funkciju trenera Zadra.

U razgovoru za Sportske novosti, predsjednik Saveza Stojko Vranković potvrdio je dogovor.

"Veljko je napravio dosta dobrih stvari kroz kvalifikacije za Eurobasket i to je činjenica, kao što je činjenica da posljednji turnir u Splitu nije dobar i da je sve to došlo u krivo vrijeme. Međutim, s obzirom da se Mršić kvalificirao za Eurobasket, i tu je uz igrače, njegova zasluga najveća, kao što se moraju uzeti u obzir i neke objektivne okolnosti, od kasnog priključenja igrača nadalje, stao sam iz Veljka, stao je i Savez. Idemo skupa dalje, već u studenom nas čeka početak kvalifikacija za SP."

Stojko kaže kako Savez nije imao opciju B i da nije držao u rukavu drugog trenera u sklučaju da je Mršić napustio klupu.

"Nitko od nas, a bilo je tu i krivih komunikacija u posljednjih deset dana, nije govorio niti u jednom trenutku o Veljku kao da je on bivši. Izgledalo je to u Splitu kako je već izgledalo, nije bilo dobro i Veljko je toga svjestan. Međutim, nije fer tražiti u njemu isključivog krivca.".

Što se tiče Zadra, tu je Vranković jasan.

"Uzeo je sa Zadrom duplu krunu, ali činjenica jest da je teško sjediti na dvije stolice. O tome smo i razgovarali na sastanku, pa je tu pao dogovor da nastavi dalje isključivo samo s reprezentacijom."

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!