Ostali sportovi

Sara Kolak bez trenera u Tokiju: 'Idem se boriti s njim ili bez njega'

Mihaela Bradovski • srijeda, 14.07.2021.
Sara Kolak bez trenera u Tokiju: 'Idem se boriti s njim ili bez njega'
Foto: Pixsell

Sara Kolak brani naslov olimpijske pobjednice, a u Tokio je otputovala bez trenera Andreasa Thorkildsena koji je odbio putovati...

Prema Tokiju kreće i Sara Kolak koja nema puno nastupa u zadnje vrijeme, puno je trenirala i u ovom pandemijskom razdoblju nema pravi osjećaj da ide na Olimpijske igre.

Ono što je posebno zanimalo javnost je hoće li sa Sarom u Tokio i Andreas Thorkildsen. Na žalost, Sara će biti među rijetkima koje putuju bez trenera.

"Pa iznenadilo me, normalno da je. Nije to mala stvar, ali tako je kako je. Plan se ne mijenja, isti je. Idem u Tokio trenirati, boriti se, natjecati se se s njim ili bez njega", izjavila je za RTL.

Odlazak bez trenera svakako je veliki hendikep, ali Kolak će se snaći sama.

"Mogu sama! Tako da ne budem se... fokus je na natjecanju, na tome što ja mogu kontrolirati. Ostalo je jednostavno nebitno, nema smisla trošiti energiju na takve stvari. Situacija je takva kakva je, njegova je odluka." Je li to onda kraj suradnje ili ćete nastaviti? "Prvo ja moram popričati s trenerom oči u oči. Fokus je na sezoni, a onda ćemo vidjeti kak i kaj."

S pripremama je zadovoljna, iako je vrijeme teško, s restrikcijama i brojnim naputcima, Sara je odradila maksimalno koliko je mogla.

"Sve je prošlo po planu, baš sam zadovoljna. Dobro se osjećam, zdrava sam, to je ono najbitnije. Idem s istim planom kao 2016. Idem se boriti da uđem u finale i to je to, onda ćemo vidjeti, idemo dan po dan."

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!