Nogomet

Maldini: 'Mancinijeva Italija je pokazala da je Catenaccio sad samo predrasuda'

Matej Kačan • srijeda, 14.07.2021.
Maldini: 'Mancinijeva Italija je pokazala da je Catenaccio sad samo predrasuda'

Paolo Maldini još je jedan u nizu Talijana koji su ponudili svoje viđenje nastupa na Euru, a on je usporedio način igre devedesetih i sad...

Legendarni talijanski branič Paolo Maldini prokomentirao je nastup novih europskih prvaka, Italije. Maldini se posebno osvrnuo na novi stil nogometa koji je Mancinijeva Italija predstavila, a koji se podosta razlikuje od onog na što smo navikli od Italije.

Azzurri su poznati po obrambenom nogometu na malo golova i prolaske remijima, ali je ova Italija napadala i tražila gol više. Maldini je usporedio taj stil s poznatim Catenacciom iz osamdesetih i devedesetih.

"Mislim da još ima mnogo predrasuda prema Italiji jer se još priča o Catenacciju. No, ne mogu osporiti da je i taj način nogometa bio sjajan jer je bio drukčiji. Ali sad se igra drukčije, Italija napada više nego itko."

Maldini je ponudio i konkretne primjere, a smatra da se talijanski nogomet vratio u svjetski vrh.

"Igrali smo protiv Walesa i Engleske, oni su nas čekali u svojoj polovici. Mislim da je ova Italija pokazala da su to što čujemo samo predrasude. Talijanski nogomet se vraća tamo gdje je uvijek bio, ne smijemo zaboraviti da smo osvojili četiri SP-a i sad dva Eura", rekao je, pa se osvrnuo na momčadski duh.

"Imali smo nešto drukčije, ta ideja zajedništva je nešto što imaju svi Talijani. Ova momčad to ima, ideju stvaranja ekipe koja se može natjecati", kazao je Maldini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!