Nogomet

Rosetti obranio sudačke odluke na Sterlingu i Jorginhu

Matej Kačan • srijeda, 14.07.2021.
Rosetti obranio sudačke odluke na Sterlingu i Jorginhu

Roberto Rosetti je kao šef sudačke organizacije Uefe pojasnio što se točno događalo kod odluka penala na Sterlingu u polufinalu i one da se u finalu Jorginho ne isključi nakon starta na Grealishu...

Uefin šef sudačke organizacije, Talijan Roberto Rosetti pojasnio je dvije sporne odluke iz završnih utakmica Eura, kazneni udarac na Raheemu Sterlingu u produžecima polufinala te odluku da se u finalu Jorginho ne isključi nakon starta na Jacku Grealishu.

Prema Rosettiju, obje odluke bile su ispravne i nisu skandal, a posebno je objasnio odluku penala na Sterlingu gdje je objasnio dva elementa: zašto je Makkelie sudio penal i zašto ga VAR nije ispravio.

"Sudac je vidio obrambenog igrača s brojem 5, nije igrao loptom. Vidio je desnu nogu braniča u kontaktu s desnom nogom napadača u bijelom (Sterling). To je sudac vidio na terenu, a VAR je potvrdio to: crveni broj 5 nije dirao loptu. Možemo diskutirati o intenzitetu kontakta, ali uvijek želimo da glavni sudac bude u centru procesa donošenja odluke."

Rosetti je također pustio audio snimku komunikacije suca i VAR sobe gdje je soba potvrdila da je odluka o penalu ispravna. Nakon toga se osvrnuo i na Jorginha koji je igrao loptom, ali je nogom nastavio i teško nagazio Grealisha pa su Englezi tražili isključenje koje Kuipers nije sudio.

"Vidio je pokušaj Jorginha da igra loptu, vidi se desno stopalo na lopti, to je sto posto čisto. Noga udara loptu, a onda je drugi kontakt s nogom bijelog broja 7. Sudac je VAR-u objasnio što je vidio na terenu. Dužnost VAR-a je da provjeri točno ono što je sudac vidio. Tako bi, primjerice, odluka bila preokrenuta da je snimka pokazala da nije bilo kontakta s loptom, već direktno na nogu", objasnio je Rosetti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!