Tenis

Ajduković u četvrtfinalu u Iasiju, Pecotić nije uspio

Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.07.2021.
Ajduković u četvrtfinalu u Iasiju, Pecotić nije uspio
Foto: Pixsell

Polovičan učinak hrvatskih tenisača na Challengeru u Iasiju. Duje Ajduković upisao je pobjedu protiv Mariusa Copila dok je Matija Pecotić poražen...

Duje Ajduković odradio je dobar posao u drugom kolu Challengera u Iasiju. Igrao je protiv iskusnog Rumunja Mariusa Copila, igrača koji je bio i 56. na ATP ljestvici prije samo dvije godine, no mladi hrvatski tenisač bio je uspješniji.

Ajduković je slavio sa 6:4, 6:4 za samo sat i pol, nijednom nije ispustio svoj početni udarac iako je Copil imao ukupno sedam break prilika. Ajduković je s druge strane u svakom setu po jednu iskoristio.

U četvrtfinalu Ajduković će igrati protiv prvog nositelja Huga Gastona koji je u dramatičnom dvoboju svladao Matiju Pecotića.

Pecotić je pružio jak otpor 165. igraču svijeta, gotovo 200 mjesta bolje plasiranom Gastonu, ali ipak nije izdržao i u neizvjesnom meču je poražen.

Pecotić je uzeo prvi set sa 6:4, u drugi je krenuo breakom, ali Gaston je napravio preokret i izborio treći set. Tamo je ponovno Pecotić imao prednost, nije to iskoristio i izgubio je u tie-breaku sa 7:5.

Challenger Iasi, drugo kolo:
Duje Ajduković (Hrvatska) - Marius Copil (Rumunjska, 6) 6:4, 6:4
Hugo Gaston (Francuska, 1) - Matija Pecotić (Hrvatska) 4:6, 6:4, 7:6(5)

FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!