Nogomet

Bjelica: 'Želimo se poboljšati u odnosu na prošlu sezonu i probati uzeti trofej'

Branimir Korać • četvrtak, 15.07.2021.
Bjelica: 'Želimo se poboljšati u odnosu na prošlu sezonu i probati uzeti trofej'

Osijek u novu sezonu kreće domaćim susretom protiv Šibenika. Osječani s velikim ambicijama kreću u novu sezonu i nadaju se napadu na neki od trofeja...

Pripreme su završene i vrijeme je ua novu sezonu. Nenad Bjelica zadovoljan je odrađenim na pripremama iako su uvjeti za rad bili prilično teški.

"Nakon pet tjedana dobrih priprema dočekali smo dan pred početka sezone, radujemo se početku i utakmicama na kojima ćemo imati podršku naših navijača. Sretan sam odrađenim pripremama, cijeli proces su igrači odradili skoro stopostotno. Puno igrača koji su završili sezonu s ozljedama su se oporavili i dobro radili, novi su se dobro uklopili. Odradili smo sve unatoč vrućini i teškim uvjetima, spremni smo za početak."

Ovo su Bjelici prve prave pripreme s Osijekom i vidjet će se kako je momčad pripremio.

"Zimske pripreme smo odradili uz improvizacije jer su bile kratke. Bez obzira na to i u zimu smo dobro krenuli u sezonu, ali tijekom proljeća smo imali previše ozljeda. To je jedan od razloga toga. Sada smo prošli pet tjedana kompletnih priprema, svima je bilo dosta naporno, pogotovo u Svetom Martinu na Muri, ali stvarno imamo jako dobru atmosferu i željno očekujemo početak. Naravno da dolaskom novih igrača mora se dodatno raditi na taktici i automatizmima. Svi dobro odrađuju zadatke."

Prvi protivnik je Šibenik, a Bjelica ima slatke brige oko sastava.

"Važan je početak zbog samopouzdanja, svega. Nakon prve utakmice vidiš puno toga i ovo je za nas najvažnija utakmica u sezoni i želimo do pobjede. Teren će dati sve odgovore. Imam slatke brige, dečki koji u subotu nisu igrali od početka pokazali su da imamo širok kadar. Nisu igrali ni Škorić, Kleinheisler, Silva, Brlek, tu su još i mladi, zadovoljan sam kadrom i uvjeren sam da će odgovoriti svim zahtjevima."

Što se tiče novih igrača, nisu svi lako prošli kroz pripreme, a svakako je najspremniji Šime Gržan.

"U najboljem stanju je definitivno Gržan koji je i na pripreme došao spreman. Od prvog dana se nametnuo u svemu i na sto posto je. Isto tako je i Nejašmić radio individualno pa je i njegov nivo forme dosta visok. Bralić je odradio cijele pripreme, malo su mu teško pale, nije naviknuo na taj intenzitet treninga, ali pokazao je da je pojačanje. Hiroš je plemeniti igrač i da bi to pokazao mora imati svježinu, trenutno je na 70-80 posto, kod njega je taj proces prilagodbe malo duži. Mance je isto na 100 posto, Malenica isto tako, Grgić je isto u dobrom stanju."

Šibenčani su dosta mijenjali, ali Bjelica uglavnom poznaje te igrače.

"Pogledali smo neke utakmice, novi je trener, ne znamo njegovu filozofiju, ali nešto se može vidjeti po onome što smo vidjeli. Tu su neki novi igrači, ali ih dosta dobro poznajemo. Nema tu nekih prevelikih iznenađenja. Sigurno su momčad koja će se dizati, očekuju pojačanja, svakako neugodan protivnik."

Večeras bi u Osijek trebao stići Ivan Fiolić i staviti potpis na ugovor.

"Očekujemo Fiolića u Osijeku i sutra bi mogao potpisati ugovor ako sve prođe po planu. Što se tiče izlaznih transfera, najkonkretnije stvari događaju se oko Igor Silve. To je najkonkretnija ponuda, ali još nas ne zadovoljava. Ako ode, onda ćemo razmišljati o toj poziciji."

Što se tiče ciljeva za iduću sezonu, oni su jasni i očekivani.

"Želimo se poboljšati u odnosu na prošlu sezonu, osvojiti trofej i u Europi napraviti najviše što možemo. Ne stavljamo imperativ jer imamo kvalitetne protivnike u Dinamu, Hajduku, Rijeci i ostalim ekipama, ali želimo biti u svakoj utakmici sve bolji. Nadam se da s ovim igračima možemo ponovno pokazati da možemo biti rame uz rame ostalim najboljim momčadima."

Dinamo će biti najveći konkurent u borbi za titulu.

"Bili smo mu jako konkurentni, a hoćemo li biti konkurentniji, vrijeme će pokazati. Dinamo je sačuvao svoju momčad, ima bazu od zadnje tri sezone, bit će ih teško pobijediti, ali dat ćemo svoj maksimum da se to dogodi."

FOTO: NK Osijek

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!