Nogomet

Gustafsson: 'Spreman sam na izazov naslova prvaka, želim taj pritisak'

Matej Kačan • petak, 16.07.2021.
Gustafsson: 'Spreman sam na izazov naslova prvaka, želim taj pritisak'
Foto: Pixsell

Hajdukov trener Jens Gustafsson je na konferenciji za medije najavio početak nove sezone te susret s Lokomotivom u gostima...

Novi trener Hajduka Jens Gustafsson napokon je dočekao svoj službeni debi na klupi. Hajduk prvenstvo otvara na Kranjčevićevoj protiv Lokomotive, a švedski je stručnjak na konferenciji za medije najavio novu sezonu i prvu utakmicu.

"Pripremali smo se šest tjedana i uzbuđeni smo što sezona počinje, osjećamo se spremni. Radujemo se utakmici, osjećamo se dobro i mislimo da imamo kompetitivnu ekipu za početak sezone", kazao je trener za početak.

Navijači žele naslov prvaka nakon 16 godina. Koliko je to realno, vidjet ćemo, ali trener je spreman na taj pritisak.

"Spreman sam za taj izazov, ne želim nijedan drugi pritisak. Hajduk je klub koji bi trebao imati ta očekivanja. Borit ćemo se svaki dan i svaku utakmicu da dobijemo. Nekad ćemo gubiti, ali ćemo se boriti i raditi za cilj koji svi očekuju."

Omogućim pojačanjima u ekipi trener nije htio, ali je priznao da će vjerojatno biti promjena do kraja prijelaznog roka.

"To nije pitanje za mene. Naravno da će biti rotacija u momčadi jer je prijelazni rok otvoren još dugo. Zasad sam zadovoljan ekipom, rastemo, napravili smo dobre treninge nakon utakmica u kojima je bilo razdoblja gdje nije bilo dobro. Rastemo, ali moramo i nastaviti rasti nakon Lokomotive i kroz sezonu."

Mnogi označavaju vezni red kao najslabiju točku ekipe, Gustafsson nije htio u te polemike.

"Neću odgovarati na takva pitanja jer nismo igrali natjecateljsku utakmicu. Vidjet ćemo kako igrači reagiraju za bodove. Nije dobro da pričamo gdje smo slabi, igrači rade dobro i vidjet ćemo gdje smo nakon sutra."

Od stvari koje su ga dočekale u Splitu, Šveđanina je najviše iznenadila veličina Hajduka među narodom.

"Dobio sam mnogo informacija oko navijača, ali sam iznenađen koliko Hajduk znači ljudima i zbog toga se još više radujem što mogu pomoći ekipi i narodu da dođe do titule."

Osvrnuo se Gustafsson na dva poraza, od Celja i Zrinjskog u kojima je momčad primila ukupno šest pogodaka.

"Dvije različite utakmice, prva je bila 90 minuta za sve igrače. Nije bila dobra igra, ima mnogo objašnjenja, ali smo bili razočarani rezultatom, bio je prevelik. Zadnju utakmicu na Poljudu moramo podijeliti na dva dijela zbog dvije ekipe. Prvo poluvrijeme bilo je razočaravajuće, drugo je bilo dovoljno dobro da se osjećamo dobro prije Lokomotive."

Stvari oko početnog sastava trener također nije htio otkrivati.

"To je nešto što govorim igračima, a ne medijima. Ljubičić i Eduok? Ne mogu reći koliko su blizu prve momčadi. Eduok se vratio nakon ozljede i treba mu još treninga, ali mislim da je većina igrača u borbi za prvih 11 i situacija je dobra jer ulazimo u težak period utakmica, ali to volimo. Kačaniklić je jedini koji se nije vratio i još neće biti spreman. Vidjet ćete sutra tko je spreman", zaključio je trener.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!