Nogomet

Črnko: 'Lovrić nije na prodaju i ponašamo se kao da ostaje do 2024.'

Branimir Korać • subota, 17.07.2021.
Črnko: 'Lovrić nije na prodaju i ponašamo se kao da ostaje do 2024.'
Foto: Pixsell

Gorica novu sezonu otvara u gostima na Rujevici, neće imati lagan zadatak, ali ne odlazi bez ambicija. Uoči puta za Rijeku i predsjednik Črnko govorio je o ambicijama te o prijelaznom roku.

U odnosu na prošlu sezonu, Nenad Črnko napominje kako Gorica nije puno izgubila te je jedino Špikić od standardnih igrača napustio klub.

"Ako gledamo završnicu prošle sezone, nama iz prvih 11 nedostaje samo Špikić. Hamad i Mudrinski su nešto manje participirali. Svjesni smo da na tih nekoliko pozicija moramo krpati, a na kraju krajeva prijelazni rok traje do 31. kolovoza. Moramo biti svjesni da Gorica nije financijski moćna, a sada su igrači najskuplji. Na kraju dolaze oni nama cijenom prihvatljivi. Sada imamo hendikep što u Rijeku idemo bez kartoniranih Doke, Steenvoordena i Krizmanića. Mislim da se tu neki propisi moraju mijenjati jer u zadnjem kolu nisu svi isti. Mi i Rijeka morali smo ginuti do samog kraja i igrati na rubu kartona, a neki su mogli igrati s rezervama. Trebalo bi brisati žute kartone, neka samo ostanu suspenzije po crvenima."

Iako to u Gorici ne preferiraju, odlučili su se za dovođenje Nike Jankovića na posudbu.

"Politika Gorice nisu posudbe nego da razvijamo svoje igrače, da ta posudba bude u nužnosti gdje trebamo igrače, a nismo uspjeli riješiti. Htjeli smo Đuraseka, odradili 90 posto, ali mu se otvorila inozemna opcija. Nismo uspjeli riješiti tu poziciju pa smo uzeli Niku, kao što smo uzeli ranije Mudrinskog koji je također bio ponuđen."

Što se tiče odlazaka i Kristijana Lovrića, Črnko je tu jasan.

"Lovrić ostaje do 2024. i to jedino trenutno mogu reći. Mi baziramo sve na njemu, Krizmaniću, Babecu, Steenvoordenu. Rekao sam im da smo financijski osigurani još dvije sezone zbog ranijih transfera i da nisu prioritet za prodaju. Da bi se netko prodao, mora se poklopiti puno toga, činjenica, ponuda. Bez obzira na sve natpise, Lovrić nije na prodaju i ponašamo se kao da ostaje do 2024. Ako se pojavi netko ozbiljan, uvijek možemo razgovarati i možemo se dogovoriti samo ako su sve tri strane zadovoljne."

Trener Krunoslav Rendulić za cilj ima napredovati u odnosu na prošlu sezonu što znači da želi na četvrto mjesto.

"Mi se ne zavaravamo da smo top 4, ali imamo ambiciju malo se umiješati. Sigruno se nadamo da ćemo biti bolji nego prošle sezone i nadamo se da možemo uhvatiti četvrtu poziciju."

Gdje je Gorica trenutno, najbolje će pokazati susret protiv Rijeke.

"Rijeka je jako kvalitetna, sa sjajnim trenerom. To ne umanjuje našu ambiciju u ovoj utakmici. Naša ambicija je uvijek i svuda tri boda i uvijek ćemo ići na pobjedu. Ne ovisi uvijek o nama, tu je i protivnik, ali ne vidim razloga da bude drugačije."

Rendulić ima više taktičkih varijanti s kojima može igrati.

"Igrati s trojicom iza sigurno je jedna od opcija s obzirom na naš igrački kadar. U tom dijelu možemo kvalitetno odigrati, ali zasad ćemo ostati na provjerenom. Uvjeren sam da Gorica može opet ući u sezonu jako dobro i dat ćemo sve od sebe da to napravimo."

Što se tiče mladih igrača, oni će kod Rendulića dobiti priliku.

"Izvana to drugačije izgleda nego iznutra, ali i prije sam rekao da Mitrović zaslužuje više šanse. On će sigurno dobiti veću priliku i sve je na njemu. On će biti u prvih 11 i na njemu je da iskoristi šansu. Puno je kvalitete i kod Babeca, nakon ozljede Suka vidjelo se da može pružiti puno i prema naprijed. Krizmanić je dobro poznato velik potencijal."

Na vratarskoj poziciji trenutno je Banić u prednosti.

"Mene veseli da imamo dva kvalitetna vratara. Kotarski je sjajan, ne ide mu u prilog to što nije imao kontinuitet, a imao je neke ozljede, ali on i Banić sjajno rade i tjeraju jedan drugog na rad. Trenutno je Banić u maloj prednosti."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!