Košarka

Amerikanci u zanimljivom dvoboju upisali pobjedu protiv Španjolske

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.07.2021.
Amerikanci u zanimljivom dvoboju upisali pobjedu protiv Španjolske

SAD i Španjolska odigrale su u Las Vegasu pripremni dvoboj uoči odlaska na Olimpijske igre u Tokio. Uspješniji su na kraju bili Amerikanci...

Nakon dva vezana poraza protiv Nigerije i Australije koji su zabrinuli Amerikance, izabranici Gregga Popovicha spojili su dvije pobjede. Prije nekoliko dana odigrali su vrlo dobru utakmicu protiv Argentine i visoko slavili, a noćas su imali ipak teži posao protiv Španjolske.

Španjolska je bila dobrim dijelom susreta ravnopravna, ali upisala je deveti uzastopni poraz u međusobnim dvobojima. Zadnja pobjeda je još uvijek ona iz 2002. godine kada su Španjolci u susretu za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu slavili s 81:75.

Ovdje su u prvom poluvremenu bili uglavnom u vodstvu, imali su i devet poena prednosti da bi dopustili SAD-u da poluvrijeme završi serijom 5:0 i smanji na 38:36.

U trećoj dionici SAD lomi utakmicu na svoju stranu. Serijom 15:1 Amerikanci su napravili preokret i prvi put u susretu poveli s dvoznamenkastom razlikom (57:47). Tijekom zadnje dionice imali su i 16 poena prednosti, a Španjolska je dvoboj završila serijom 8:0 i smanjenjem na konačnih 83:76.

Kod pobjednika su se istaknuli Damian Lillard s 19 poena i šest asistencija te Keldon Johnson s 15 poena. Kod Španjolske Ricky Rubio ubacio je 23 poena, a Willy Hernangomez 11.

Prijateljska utakmica:
SAD - Španjolska 83:76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!