Nogomet

Hrvatske predstavnike čekaju zanimljivi protivnici u trećem pretkolu Konferencijske lige

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.07.2021.
Hrvatske predstavnike čekaju zanimljivi protivnici u trećem pretkolu Konferencijske lige
Foto: Pixsell

Osijek, Rijeka i Hajduk tek trebaju odigrati svoje prve ovosezonske utakmice, a danas će od 14 sati na ždrijebu u Nyonu saznati s kim će igrati ukoliko preskoče prve prepreke...

UEFA je odredila podskupine uoči ždrijeba trećeg pretkola Konferencijske lige. Hrvatski predstavnici ako prođu u treće pretkolo imat će zanimljive protivnike i što je najvažnije, prolazne.

Rijeka bi trebala imati najmanje problema na putu do trećeg pretkola. Nju na startu europskog puta čeka dvoboj protiv malteške Gzire, a bolji iz tog sraza bit će u statusu nositelja.

U trećem pretkolu Rijeka će tako igrati protiv latvijskog RFS-a ili Puskas Akademije, švicarskog Luzerna, sjevernoirskog Larnea ili danskog Aarhusa te škotskog Hiberniana ili andorske Santa Colome.

Hajduk u drugom pretkolu igra protiv kazahstanskog Tobola, a ako prođe dalje, neće biti nositelj. Potencijalni protivnici su mu Apollon Limassol ili Žilina, Suduva ili Rakow, Hammarby ili Maribor te Kopenhagen ili Torpedo Žodino.

Osijek ima najteži posao u drugom pretkolu gdje ga čeka Pogon iz Szczecina. U slučaju prolaza neće biti nositelj, a potencijalni protivnici su Sutjeska ili Maccabi iz Tel Aviva, CSKA Sofija ili Liepaja, Qarabag ili Ashdod te LASK.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!