Tenis

Pecotić ipak nije uspio izboriti glavni turnir Umaga

Matej Kačan • ponedjeljak, 19.07.2021.
Pecotić ipak nije uspio izboriti glavni turnir Umaga
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Kvalifikacije u Umagu dolaze kraju, a hrvatski predstavnik u istima nije uspio doći do glavnog ždrijeba. Matija Pecotić zaustavljen je na posljednjoj prepreci...

Hrvatski tenisač Matija Pecotić ipak je zaustavljen na posljednjem koraku kvalifikacija za glavni turnir u Umagu. Hrvatska nije uspjela dobiti još jednog domaćeg predstavnika jer je od Pecotića bolji bio prvi nositelj kvalifikacija.

Daniel Altmaier 152. je igrač svijeta, ali je 343. Pecotić pružio sjajan otpor i borbu koja je trajala tri seta i preko dva i pol sata tenisa.

Pecotić je uzeo prvi set sa 6:3, ali nakon toga Nijemac preokreće. Završilo je 6:4 i 6:3, ali uz ogromnu borbu jer drugi i treći set trajali su 58, odnosno 54 minute i hrvatski se igrač nije predavao.

Priliku za pobjedu Pecotić je prokockao u drugom setu u koji je krenuo sjajno s 2:0, a propustio je i tri-break lopte nakon povratka Nijemca na 2:2. Nakon toga Hrvat pada, a Nijemac dolazi do 6:4.

Pecotić je i u trećem setu nakratko probudio nadu nakon što je vratio break za 3:2, ali je odmah potom izgubio novi servis i nije više dostigao tu prednost.

ATP Umag, kvalifikacije:
Daniel Altmaier (Njemačka, 1) - Matija Pecotić (Hrvatska) 4:6, 6:4, 6:3

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!