Nogomet

Rijeka uči na Hajdukovim pogreškama, Gziru neće podcijeniti

Mihaela Bradovski • četvrtak, 22.07.2021.
Rijeka uči na Hajdukovim pogreškama, Gziru neće podcijeniti
Foto: Pixsell

Prvi hrvatski klub koji će danas biti u akciji u pretkolu Konferencijske lige je Rijeka. Ona od 19 sati na Malti igra protiv Gzire...

Već samo spominjanje Gzire United asocira na senzaciju koju su Maltežani kreirali protiv Hajduka kada su ga senzacionalno izbacili iz Europe pobjedom u uzvratu na Poljudu. Taj poraz Hajduka najbolje je upozorenje za Riječane koji nwe smiju ponoviti takvo što.

Gzira je do drugog pretkola došla izbacivanje andorske Sant Julije boljim izvođenjem jedanaesteraca. Andorski amateri držali su Gziru u šahu, ali nisu izdržali i ostali su bez prolaza. Rijeka je neka sasvim druga dimenzija i bez obzira na ono izbacivanje Hajduka, teško je zamisliti što se mora dogoditi da Gzira ovdj izbori prolaz.

Ovakve priče posebno živciraju Gorana Tomića koji je poznat kao studiozan i temeljit stručnjak kod kojeg nema opuštanja i podcjenjivanja protivnika. Tako je i s Gzirom. Tomić ističe kako je to momčad s velikim brojem Južnoamerikanaca, Rijeka prihvaća ulogu favorita, ali i vrlo ozbiljno ulazi u ovaj dvoboj.

"Mi smo favoriti na papiru, moramo izboriti što bolji za rezultat za uzvrat. Moramo biti oprezni jer nisu floskule da danas svatko igra nogomet. Moramo ući maksimalno u utakmici i samo tako ćemo dobiti pravi rezultat za uzvrat", poručio je uoči susreta Nino Galović, kapetan Riječana koji će zaigrati od prve minute u paru s Escovalom.

Tomić za ovaj susret nema na raspolaganju Gnezdu Čerina, Abassa i Prskala. Manjih problema imao je Vuk koji se uspio oporaviti, spreman je i Domagoj Pavičić dok je u konkurenciji i posljednji koji je stigao u ovom prijelaznom roku, Anton krešić.

Prema posljednjim informacijama, Maltežani nemaju problema s izostancima i trebali bi imati kompletan kadar na raspolaganju.

Inače, Rijeka nije imala previše uspjeha u susretima u kojima je prvo igrala u gostima, samo je jednom slavila i to vrlo uvjerljivo protiv Vikingura s Farskih Otoka. Možemo Gziru svrstati u sličnu kategoriju i vjerovati kako mogu još jednom do glatke pobjede i samim time dobrog rezultata uoči uzvrata.

Ako sve bude u redu i ne bude nekih šokova, Rijeka bi trebala proći u treće pretkolo gdje bi već čekao ozbiljniji protivnik, vrlo vjerojatno škotski Hibernian. No treba prvo odraditi Gziru, spriječiti senzaciju i uhvatiti po mogućnosti i važne bodove za dizanje koeficijenta.

Konferencijska liga, drugo pretkolo:
Gzira United - Rijeka 19:00

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!