Konferencijska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 22.07.2021, 21:00 h, Stadion Miejski im. Floriana Krygiera, Szczecin
Suci: Horatiu Fesnic, Valentin Avram, Alexandru Cerei (Rumunjska)
Pogon
0:0(0:0) Osijek
Osijek

Osijek traži prolaz u Gradskom vrtu, u Szczecinu ostvario pozitivan rezultat

Jan Šneler • četvrtak, 22.07.2021.
Osijek traži prolaz u Gradskom vrtu, u Szczecinu ostvario pozitivan rezultat
Foto: Pixsell

Pogon i Osijek nisu ponudili posebno kvalitetan nogomet. Susret je završio bez pogodaka, ali i velikih prilika što ide u korist Osječanima koje bilo kakva pobjeda u Gradskom vrtu vodi dalje...

Pogon
Pogon
Osijek
1
Dante Stipica
2
Jakub Bartkowski
13
Konstantinos Triantafyllopoulos
23
Benedikt Zech
97
Luis Machado Mata
8
Damian Dabrowski
27
Sebastian Kowalczyk
(do 80')
64
Kacper Kozlowski
(do 68')
20
Alexander Gorgon
7
Rafal Kurzawa
10
Luka Zahović
(do 80')
Pričuvni igrači
21
Jean Carlos da Silva Rocha
68'
14
Kamil Drygas
80'
9
Piotr Parzyszek
80'
 
 
Trener
Kosta Runjaić
7
(do 69')
77
(do 82')
13
(do 82')
39
(do 69')
Pričuvni igrači
Trener
Nenad Bjelica

Kako se moglo i pretpostaviti, Osijek je od svih hrvatskih momčadi imao najteži zadatak. Momčad Pogona iz Szczecina je vrlo organizirana, opasna i obrambeno jako čvrsta što i ne čudi kada je na golu najbolji golman poljske Ekstraklase Dante Stipica.

Dobar dio utakmice bio je izjednačen, obje momčadi čvrsto su stajale na terenu i odigrale gotovo bezgrešnu obrambenu rolu. Na golu Osijeka Ivica Ivušić također se iskazao i već na samom početku imao jednu dobru reakciju.

Osječani nisu uspijevali slomiti blok Pogona, a i nekako se činilo kao da čekaju grešku Poljaka i ne srljaju prema naprijed. Očigledno da je Nenad Bjelica shvatio da će odluka biti donesena u Osijeku te nije htio riskirati pretjerano u Poljskoj.

Opasno je bilo u 36. minuti pred golom hrvatskog sastava. Nikako nisu Osječani mogli izbiti loptu, ona je putovala po šesnaestercu, ali srećom Poljaci su zakomplicirali i propustili opasnije zaprijetiti.

U nastavku susreta još je malo pao ritam utakmice, a većih prilika nismo vidjeli u prvih petnaestak minuta. Najbolju šansu Poljaci su imali u 78. minuti kada je Sebastian Kowalczyk ostao neometan, ali Ivušić je danas bio na visini zadatka.

Nešto poluprilika imali su Osječani, većinom je to išlo daleko od gola, a jednu kontru pokušali su odigrati na samom kraju susreta, no ponovno nije bilo kvalitetne završnice. Utakmica je tako završila bez pogodaka, 0:0.

Ovim rezultatom zadovoljniji mogu biti Osječani jer objektivno nisu previše pokazali u igri prema naprijed. Potvrdilo se da je Pogon vrlo neugodan protivnik, naročito u ovako ranoj fazi sezone, a Osijek će u uzvratu morati igrati daleko hrabrije i napadački konkretnije ako želi proći dalje.

Bila bi velika šteta da Osječani to ne uspiju jer se radi o doista dobroj, uigranoj momčadi koja ima kvalitetu i sposobna je napraviti solidan europski rezultat. Pametniji ćemo biti 29.7. kada će Osječani ugostiti Pogon na vjerujemo punom Gradskom vrtu.

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Konferencijska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Gzira United0:2Rijeka
Hajduk2:0Tobol
Pogon0:0Osijek
Tobol4:1 *Hajduk
Rijeka1:0Gzira United
Osijek1:0Pogon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!