Košarka

Prvak rješava dva goruća pitanja: Mavra i Carter ostaju u Zadru!

Matej Kačan • subota, 24.07.2021.
Prvak rješava dva goruća pitanja: Mavra i Carter ostaju u Zadru!

Košarkaši Zadra ipak će dobiti dva jaka pojačanja/ostanka. Dominik Mavra i Justin Carter načelno su dogovorili uvjete produženja suradnje s prvakom Hrvatske...

Momčad Zadra ipak će u novoj sezoni dosta nalikovati onoj šampionskoj. Dvojica iz jezgre ekipe koja je uzela dvostruku krunu dogovorila su nove ugovore i ostanak u Zadru pa će zadarska publika i dalje uživati u predstavama Dominika Mavre i Justina Cartera, saznajemo iz izvora bliskih klubu.

Kapetan je kroz dosadašnji tijek ljeta imao i bogatije ponude iz inozemstva, od kojih je najlukrativnija bila iz Mađarske. Spominjale su se i Njemačka te Francuska, ali je Mavra odlučio ostati u Zadru još jednu sezonu.

Za to je dobio povišicu te će po svemu sudeći biti najplaćeniji igrač u ekipi, ali je i dalje odabrao manju plaću za ostanak kod kuće umjesto nove inozemne avanture.

Što se Cartera tiče, on je kroz minulu sezonu više puta naglašavao da bi rado ostao u Zadru pa su u klubu ozbiljno shvatili te signale. Poslana mu je ponuda još početkom mjeseca, a iz njegovog tabora stigao je pozitivan odgovor uz zamolbu za još vremena za razmišljanje.

Na kraju je očito odlučeno da uvjeti zadovoljavaju Amerikanca koji je momčadskom igrom i veteranskim vodstvom oduševio ljude u klubu, a navijače kupio svojom kvalitetom i stilom.

Obe su suradnje dogovorene na još sezonu, dogovori su načelno postignuti i od službenih nas objava dijeli tek papirologija te detalji koji bi se trebali riješiti do sljedećeg tjedna. No, možemo reći da ovaj dvojac ostaje.

Nažalost, to sa sobom vuče i neke negativne strane. Budžet će ovim produženjima uz dolazak Drežnjaka i ostanak Junakovića, Vukovića i Bursaća biti uvelike iskorišten pa se zamjena za Onuakua u pravom smislu te riječi neće naći.

Neće sigurno biti novog centra te kvalitete i cijene, moguće je tek jeftinije domaće ime ili neiskusni Amerikanac s NBA Ljetne lige, a očekuje Ivana Perinčića i dosta korištenja nižih petorki. Možda se tu otvara i prostor za mladog Tomislava Buljana koji je bio ponajbolji igrač juniorskih prvaka, a sad dominira u U-20 selekciji na Challengeru.

Eventualno pojačanje dovest će se na poziciji zamjenskog beka šutera i to bi također trebalo biti jeftinije, domaće ime. No, ostankom Mavre i Cartera roster je dobio svoju jezgru i konture i neće se do sezone previše mijenjati.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!