Ostali sportovi

Ana Đerek odradila svoj nastup, bolja na parteru nego na gredi

Branimir Korać • nedjelja, 25.07.2021.
Ana Đerek odradila svoj nastup, bolja na parteru nego na gredi

Ana Đerek odradila je svoj nastup na Olimpijskim igrama. Hrvatska gimnastičarka nastupila je u kvalifikacijama na gredi i parteru...

Za razliku od Tina Srbića koji je u Tokio došao po finale na preči i zatim borbu za odličja, Ana Đerek bila je svjesna kako se ne može uključiti u borbu za finale.

U iznimno jakoj konkurenciji želja je bila pružiti svoj maksimum i odraditi dvije dobre vježbe što je i uspjela. Očekivano bolji rezultat ostvarila je u parteru koji joj je ipak jači od grede.

Prvo je nastupila na gredi i odradila vježbu s početnom ocjenom 4.7, bilo je ponešto nesigurnosti i konačna ocjena nije bila visoka, dobila je 11.633.

Na tlu je bilo već dosta bolje. Đerek je tu pokazala veću sigurnost, osjetilo se da ima više samopouzdanja i nije bilo značajnijih pogrešaka.

Vježba je bila težine 4.7, ali s vrlo malo pogrešaka, tek jedan iskorak dok su ostali elementi dobro odrađeni i Đerek se s pravom nadala solidnoj ocjeni. Dobila je 12.433, u okviru očekivanog.

Tek na kraju dana bit će poznat konačan plasman za hrvatsku gimnastičarku na ove dvije sprave, i na gredi i na tlu već je van osam putnica u finale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!