Ostali sportovi

Argentinci, Španjolci i Francuzi izvukli pobjede, Brazilu samo remi

Branimir Korać • nedjelja, 25.07.2021.
Argentinci, Španjolci i Francuzi izvukli pobjede, Brazilu samo remi

Na muškom nogometnom turniru na Olimpijskim igrama u Tokiju viđen je niz zanimljivih utakmica...

Nakon poraza na startu od Australije. Argentinci su u drugom kolu stigli do važna tri boda koja ih drže u igri za prolaz. Slavili su protiv Egipta s 1:0 golom Facunda Medine.

I drugi susret u skupini C okončan je s 1:0, tu je Španjolska svladala Australiju i zasjela na vrh skupine. I ovaj susret dugo se lomio, a Španjolci su do pobjedničkog gola došli u 81. minuti preko Mikela Oyarzabala.

Francuzi sa sedam primljenih golova nakon dva odigrana kola imaju najlošiju obranu na Olimpijskim igrama. U drugom kolu upisali su pobjedu protiv Južne Afrike 4:3. Pobjeda je teško iščupana, a junak je bio Andre-Pierre Gignac koji je postigao hat-trick. Svoj treći gol zabio je u 86. minuti kada je izjednačio na 3:3 da bi u 92. minuti Teji Savanier pogodio za 4:3.

Odlično napreduje Japan koji je stigao i do druge pobjede, ovaj put protiv Meksika s 2:1. Već u 11. minuti Japanci su vodili 2:0 golovima Kuba i Doana, a Meksiko je smanjio u 85. minuti preko Alvarada.

Brazil je protiv Obale Bjelokosti ostao s igračem manje već u 13. minuti zbog isključenja Douglasa Luiza i završio je bez pogodaka, a Njemačka je u drugom susretu ipak uspjela slomiti Saudijsku Arabiju s 3:2 golom Felixa Uduokhaija u 75. minuti.

Rumunji su teško stradali u susretu protiv Južne Koreja koja ih je svladala s 4:0. Prvo je Marin zabio autogol pa Gheorghe zaradio isključenje nakon čega Koreja odlazi do visoke pobjede.

Skupina A, drugo kolo:
Francuska - Južna Afrika 4:3
Japan - Meksiko 2:1

Skupina B, drugo kolo:
Rumunjska - Južna Koreja 0:4
Novi Zeland - Honduras 2:3

Skupina C, drugo kolo:
Egipat - Argentina 0:1
Australija - Španjolska 0:1

Skupina D, drugo kolo:
Brazil - Obala Bjelokosti 0:0
Saudijska Arabija - Njemačka 2:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!