Nogomet

Krznar: 'Imamo lijepu prednost, ali Omonia je dokazala da je za svaki respekt'

Branimir Korać • ponedjeljak, 26.07.2021.
Krznar: 'Imamo lijepu prednost, ali Omonia je dokazala da je za svaki respekt'
Foto: Pixsell

Dinamo je otputovao na Cipar gdje ga sutra očekuje uzvratni dvoboj drugog pretkola Lige prvaka protiv Omonije. Prvi susret završen je pobjedom Dinama 2:0...

Uoči tog susreta dosta se pričalo o vremenskim uvjetima na Cipru koji su sve samo ne lagani. Damir Krznar smatra da se tome pridaje prevelika važnost.

"Mislim da je to 90 minuta za koje je svaki profesionalni sportaš sposoban. Možda će biti nešto malo teže, ali ne vjerujem da će to biti od presudne važnosti."

Susret je ipak pomaknut za sat vremena u odnosu na prvotni termin.

"Uvidjeli su ljudi u Uefi, ali i svi drugi, posebno u sindikatu igrača koji mora voditi brigu o zdravlju. Bilo je previše opomena i u dogledno vrijeme s obzirom na ritam utakmica, vremenske uvjete i zaista bi moglo biti opasno za zdravlje. Iz tog razloga je opravdano."

Onaj poraz od Slaven Belupa je apsolviran, nakon njega su upisane dvije pobjede.

"Nismo ušli kako spada u HNL, popravili smo to s dobrim rezultatom iz prvog susreta protiv Omonije te s lijepom i sigurnom partijom protiv Dragovoljca. Nakon svega toga s lijepim ozračjem i dobrom atmosferom ulazimo u avion za Nikoziju."

Reprezentativci su trebali dobiti koji dan odmora više, ali rezultat prvog susreta s Valurom natjerao je Krznara da ih ranije aktivira.

"Mislili smo s njima odraditi još jedan mini ciklus i nabiti im par kilometara u noge, malo kasnimo s tim, ali u planu je odraditi to u dogledno vrijeme. Teško je očekivati da će odmah funkcionirati, oni su došli i uključili se 9. srpnja i to je sada svega tri tjedna. Oni su kvaliteta više i sigurno da tu ima puno prostora za napredak."

Što se tiče izostanaka?

"Nema Ademija, malo ćemo biti strpljivi s njim i morat ćemo ga čekati, Moharrami polako ulazi u fazu da može igrati, ali nije prijavljen za ovu utakmicu, a Štefulj je još uvijek pod malom virozom i odradio je tek jedan trening, nismo se usudili odvesti ga na ovaj daleki put."

Protiv Omonije potreban je oprez bez obzira na prednost.

"Imamo lijepu prednost, ali utakmica još traje. Omonia je dokazala da je za svaki respekt. Zasad nemamo problema s balansom slijeđenja uputa. U svakoj utakmici možete primiti pogodak, ali ako ste posvećeni cilju i pratite upute, velike su šanse da ćete se vratiti. Nekim divljanjem je teško to očekivati."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!