Ostali sportovi

Fantele sjajni četvrti u prvom plovu 49era

Matej Kačan • utorak, 27.07.2021.
Fantele sjajni četvrti u prvom plovu 49era

Šime i Mihovil Fantela uspjeli su odraditi prvi plov klase 49er te su započeli svoj olimpijski put, a u prvom su plovu bili sjajni četvrti...

Usprkos stalnim promjenama vjetra i prijetnji prekida, prvi plov od tri današnja planirana u klasi 49er je odrađen. Nakon drugog starta prekida više nije bilo, a hrvatska posada Šime i Mihovil Fantela zauzela je sjajno četvrto mjesto.

Fantele su startali sjajno i na prvoj stranici su zauzimali drugo mjesto, ali se odabrana strana polja brzo pokazala pogrešnom odlukom jer je vjetar naglo prestao biti povoljan pa su veći dio plova proveli između 15. i 13. mjesta.

No, na drugoj oznaci su odabrali pravu stranu, otišli su lijevo i počeli munjevito napredovati. Popeli su se na šesto mjesto, a onda i na peto te su do kraja vodili borbu sa Španjolcima ispred kojih su na kraju i stigli u cilj kao četvrti.

Prvo mjesto zauzela je irska posada u sastavu Dickinson-Waddilove, a drugoplasirani su Britanci Dylan Fletcher i Stuart Bithell. Ispred Fantela još su završili i Nijemci.

Na moru su još i Laseraši koji pokušavaju odraditi šesti plov. Tonči Stipanović bori se za što bolju poziciju kako bi osigurao mjesto u prvih deset i plov za medalje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!