Ostali sportovi

Kinezi slavili u mješovitim disciplinama zračne puške i pištolja

HINA, Matej Kačan • utorak, 27.07.2021.
Kinezi slavili u mješovitim disciplinama zračne puške i pištolja

Kineski streljači nastavili su svoju dominaciju na Olimpijskim igrama, ovaj put su osvojili dva zlata u mješovitim parovima. Pobijedili su u zračnoj puški i zračnom pištolju...

U utorak je nastavljena kineska žetva medalja u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Tokiju s dva nova zlatna odličja osvojena u novim disciplinama, natjecanju mješovitih ekipa u gađanju zračnim pištoljem i zračnom puškom.

Prvo su Ranxin Jiang i Wei Pang osvojili naslov olimpijskih pobjednika u pištolju, pobijedivši u napetom meču za zlatnu medalju Ruse Vitalinu Bacaraškinu i Artjoma Černousova sa 16-14. Odluka o zlatu pala je u zadnjoj seriji, u kojoj su Jiang (10,7) i Pang (10,1) imali za pola kruga bolji rezultat od Bacaraškine (10,5) i Černousova (9,8), a podbacio je ruski pištoljaš.

Ranxin Jiang i Wei Pang su u pojedinačnim nastupima osvojili bronce zračnim pištoljem, dok je Ruskinja Bacaraškina pridružila ekipno srebro pojedinačnom naslovu olimpijske pobjednice. U meču za brončano odličje Ukrajinci Olena Kostevič i Oleh Omelčuk su sa 16-12 pobijedili srpski par Zoranu Arunović i Damira Mikeca.

U natjecanju zračnom puškom kineski par Qian Yang i Haoran Yang do zlata je stigao sjajnom završnicom u meču za naslov olimpijskih pobjednika, pobijedivši Amerikance Mary Tucker i Lucasa Kozenieskog u četiri od posljednjih pet serija za konačnih 17-13.

Za Qian Yang je to drugo zlato na ovim Igrama na kojima je slavila i u pojedinačnoj konkurenciji u zračnoj pušci, dok je Haoran Yang zlato pridružio bronci iz pojedinačnog natjecanja.

U meču za broncu trijumfirali su Rusi Julia Karimova i Sergej Kamenskij pobijedivši sa 17-9 južnokorejski par Eunji Kwon - Taeyun Nam. Nakon četiri dana streljačkih natjecanja Kina ima tri zlata, jedno srebro i četiri bronce.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!