Ostali sportovi

Došao i loš dan, hrvatski vaterpolisti upisali kiks protiv Australije

Branimir Korać • utorak, 27.07.2021.
Došao i loš dan, hrvatski vaterpolisti upisali kiks protiv Australije
Foto: Pixsell

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je neočekivani poraz protiv Australije s 11:8. Očekivalo se više, ali Hrvatska je odigrala dosta loše, znatno ispod razine onog što je pokazivala na pripremama i startu olimpijskog turnira...

Činilo se kako je ždrijeb olimpijskog turnira savršen za Hrvatsku. Otvaranje protiv najslabijeg protivnika, pa Australija kao prijelaz do onih najjačih i podizanje kvalitete protivnika sve do zadnjeg kola.

Međutim Hrvatska je zapela na Australiji, tu je odigrala dosta klošu utakmicu, puno lošiju od onih predstava kakve je prikazivala na turnirima u Mađarskoj i Italiji uoči puta za Tokio.

Nije dobro krenula u utakmicu, zaostajala je 3:1 dosta rano, ali uspjela je do kraja prve četvrtine poravnati na 3:3.

U drugoj četvrtini napad je potpuno stao. Hrvatska ulazi u crnu rupu, nije postigla nijedan pogodak u tom razdoblju, protegnulo se to sve do završnice treće dionice kada je Loren Fatović smanjio na 7:4.

Maro Joković s dva gola vratio je Hrvatsku na samo gol zaostatka uoči zadnje dionice, činilo se kako se Hrvatska budi, ali uslijedio je potpuni i konačni pad u četvrtoj dionici.

Australija je tu odmah povezala tri gola, pobjegla na 10:6 i bilo je samo pitanje kojim rezultatom će završiti dvoboj.

U hrvatskom sastavu Joković je zabio tri gola, a po dva su dodali Fatović i Luka Bukić. Kod Australije Richard Campbell postigao je tri gola.

Skupina B, drugo kolo:
Australija - Hrvatska 11:8

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!