Ostali sportovi

Poznate četvrtfinalistice turnira nogometašica, SAD ide na Nizozemsku

Branimir Korać • utorak, 27.07.2021.
Poznate četvrtfinalistice turnira nogometašica, SAD ide na Nizozemsku

Odigrano je zadnje kolo grupne faze kod nogometašica na Olimpijskim igrama te su poznati parovi četvrtfinala...

Britanke su za prvo mjesto u skupini E trebale barem remi protiv Kanade i izvukle su ga autogolom u 85. minuti. Kanađanke su vodile pogotkom Adriane Leon, međutim Nichelle Prince poslala je loptu u svoju mrežu za remi.

Kanađanke su tako završile na drugom mjestu, a dalje ide i trećeplasirani Japan koji je igrao za prolaz protiv Čilea. Pobjeda je trebala jednima i drugim s tim da je Japan zadržavao šanse i s remijem. Na kraju je ipak slavio i to posve zasluženo golom Mine Tanake.

Daleko najefikasnija reprezentacija Olimpijskih igara je Nizozemska koja je s 10:3 svladala Zambiju pa 3:3 remizirala s Brazilom i sada s 8:2 svladala Kinu. S nova dva gola Miedema je učvrstila vodeću poziciju na ljestvici strijelaca s čak osam golova.

Brazil na kraju ima isti broj bodova kao Nizozemska, ali puno lošiju gol razliku. U zadnjem kolu svladao je Zambiju s 1:0 golom Andresse. Zambija je jedina trećeplasirana reprezentacija koja ne prolazi dalje s obzirom na samo jedan osvojen bod.

Švedska je nastup u skupini G završila sa stopostotnim učinkom nakon što je svladala i Novi Zeland.Amerikanke su na kraju druge, zadržale su to mjesto remijem s Australijom 0:0.

Skupina E, treće kolo:
Kanada - Velika Britanija 1:1
Čile - Japan 0:1

Skupina F:
Kina - Nizozemska 2:8
Brazil - Zambija 1:0

Skupina G:
Novi Zeland - Švedska 0:2
SAD - Australija 0:0

Parovi četvrtfinala:
Velika Britanija - Australija
Švedska - Japan
Nizozemska - SAD
Kanada - Brazil

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!