Ostali sportovi

Sinkovići: 'Malo smo se uspjeli uštedjeti, ali u finalu će biti svega'

Branimir Korać • srijeda, 28.07.2021.
Sinkovići: 'Malo smo se uspjeli uštedjeti, ali u finalu će biti svega'

Braća Sinković bez posebnog živciranja i utroška energije stigli su do prvog mjesta u svojoj skupini i plasmana u finale samca na Olimpijskim igrama u Tokiju...

Rutinski i onako kako su i željeli. Uz potpunu kontrolu Martin i Valent Sinković izborili su ulazak u finale.

"Zadovoljni smo utrkom, stvarno su izazovni vremenski uvjeti, naročito za ovaj dvojac bez, kad je bočni vjetar malo te baca posvuda, ali imali smo pod kontrolom. Od rane faze sve smo kontrolirali, nismo silovali, pustili smo čamac, išli smo niži broj od dogovorenog, ali kako je bilo sve pod kontrolom nismo trebali dizati ritam. Mirno smo priveli utrku kraju i stvarno smo zadovoljni s tim. Malo smo se uspjeli uštedjeti, ali znamo što nas sutra čeka. Prva grupa je bila jako brza tako da će sutra biti svega", istaknuo je Valent.

"Jako izazovni uvjeti, ali tamo negdje od 750 metara pa do kraja sve smo kontrolirali. Kada ste toliko naprijed u ovakvim uvjetima, onda je najbolje to čuvati i ništa ne mijenjati. Tako da smo se dosta sačuvali i imamo još dosta snage, ne osjećamo se nimalo umorno što je super, ali sutra će trebati stisnuti do kraja, to je finale. Odradili smo dvije dobre stepenice i moramo još zadnju utrku odraditi kako znamo. Sigurno će biti puno teže i morat ćemo pružiti više nego danas, ali spremni smo na to", dodaje Martin.

U prvoj grupi vrlo brzi bili su Rumunji koji su imali bolje vrijeme nego Sinkovići.

"Imali smo najbolja vremena do zadnjih 500 metara na svim utrkama i ostvarili sigurne pobjede. Iskreno jedino mi tu imamo nešto za izgubiti, sigurno će biti pritisak, oni će biti opušteni i dat će sve od sebe, ali mislim da ćemo doći prvi ako odveslamo kako treba. Iskusni smo, znamo kakav je pritisak i što nosi finale Olimpijskih igara. Bit ćemo spremni", ističe Valent.

Kao neugodno iznenađenje Martin ističe Nizozemce od kojih je očekivao više.

"Očekivali smo da će Nizozemci biti brži, ali nisu na kraju ušli u finale, Australce smo vidjeli kao jedne od glavnih konkurenata, ali niti oni nisu ušli u finale. Takvo je vrijeme, bilo je puno iznenađenje jer su bili ovakvi valovi. Kada je ovako teško, svašta se može dogoditi. Mislimo da će Rumunji, Danci i Srbi biti najveća konkurencija, Kanada i Španjolska ipak su malo iza."

"Moraš biti koncentriran do kraja, stvarno su takvi uvjeti i što god se događa u utrci, morat ćemo biti maksimalno koncentrirani."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!