Ostali sportovi

Barbara Matić ipak ostala bez bronce, Ruskinja bolja u 'golden scoreu'

Matej Kačan • srijeda, 28.07.2021.
Barbara Matić ipak ostala bez bronce, Ruskinja bolja u 'golden scoreu'

Hrvatska džudašica Barbara Matić ipak je ostala bez odličja. Ona je u borbi za broncu poražena od Ruskinje Madine Taimazove wazaarijem u "golden scoreu"...

Iako smo se svi nadali, Barbara Matić ipak je ostala bez odličja. Suparnica u borbi za broncu bila je Madina Taimazova koja je u polufinalu nakon čak deset minuta "golden scorea" u iscrpljujućoj borbi poražena gušenjem od Chizuru Arai.

Matić je za razliku od repasaža ušla u borbu nešto opreznije, dok je Ruskinja definitivno bila aktivnija nego protiv Japanke kad se uglavnom oslanjala na defenzivnu taktiku i čekanje svoje prilike.

Oprezniji pristup je rezultirao opomenom nakon dvije i pol minute borbe, a nakon toga Barbara preuzima više inicijative. No, bodova u regularne četiri minute pa se otišlo u "golden score", četvrti za Taimazovu koja je imala i dva "golden scorea" od preko deset minuta u jednom danu.

No, nakon minutu i pol dodanog vremena je Ruskinja uspjela napraviti wazaari te je uzela broncu, dok su Barbara i Hrvatska ostali bez medalje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!