Ostali sportovi

Talijani tijesnim preokretom slavili protiv SAD, Mađarska i Španjolska silovite

Matej Kačan • četvrtak, 29.07.2021.
Talijani tijesnim preokretom slavili protiv SAD, Mađarska i Španjolska silovite

Prije susreta Hrvatske i Crne Gore su odigrane tri utakmice olimpijskog vaterpolo turnira, a vrlo tijesno bilo je na susretu Italije i SAD-a u skupini A...

Grupa A olimpijskog vaterpolo turnira vrlo je jaka i izjednačena, a to se pokazuje još jednom. Vodeći u skupini su Talijani koji su upisali drugu pobjedu uz remi s Grčkom, a pobjeda je stigla s vrlo tijesnih 12:11 protiv SAD-a.

Amerikanci su krenuli s dvije pobjede protiv lakših suparnika u skupini, Japana i JAR-a, ali su se na prvoj ozbiljnoj prepreci poskliznuli iako su imali prednost. Četiri i pol minute do kraja bilo je 11:9 za SAD, ali Talijani su preokrenuli.

Luongo, Di Fulvio te Nicholas Prescutti golovima su donijeli pobjedu i vrh tablice za Italiju. Di Fulvio s pet i Luongo s tri gola gotovo su sami vodili Italiju do pobjede, ali gol za pobjedu pripao je Prescuttiju.

U prva dva susreta bilo je mnogo manje drame. U hrvatskoj skupini B su Španjolci deklasirali Kazahstan sa 16:4 te su s tri maksimalne pobjede poslali upozorenje svima u skupini. Mađari su u grupi A u prvom susretu dana uništili JAR s 23:1.

OI vaterpolo, treće kolo:
Mađarska - JAR 23:1
Španjolska - Kazahstan 16:4
SAD - Italija 11:12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!