Ostali sportovi

Zlata u trapu za Češku i Slovačku, medalja ide i u San Marino

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 29.07.2021.
Zlata u trapu za Češku i Slovačku, medalja ide i u San Marino

Održana su finala u trapu u muškoj i ženskoj konkurenciji, a zlatne medalje otišle su u Slovačku i Češku. Povijesna bronca otišla je u San Marino...

U muškoj konkurenciji u finalu discipline trap dva Čeha, Jiri Liptak i David Kostelecky, nakon deset serija bili su poravnati, na 43 pogotka (olimpijski rekord). Uslijedilo je raspucavanje u kojem je Liptak slavio sa 7-6 i osvojio zlato i time ostvario najveći uspjeh u karijeri, nakon što je dva puta bio brončani na svjetskim prvenstvima (2010. i 2017.).

Kostelecky, koji je bio zlatni na OI 2008. i četvrti u Riju, sada je osvojio srebro. Svjetskom prvaku iz 2019. Britancu Matthewu Johnu Cowardu Holleyju s 33 pogotka pripala je bronca.

U ženskoj konkurenciji, nakon što je dva puta bila srebrna na olimpijskim igrama, 2008. u Pekingu i 2012. u Londonu, Slovakinja Zuzana Rehak Stefecekova napokon je u Tokiju došla do zlatne medalje, i to s olimpijskim rekordom.

U zadnju seriju Rehak Stefecekova je ušla s bodom prednosti u odnosu na Amerikanku Kayle Browning i to je uspjela sačuvati savršenim pucanjem u posljednjoj seriji, pobijedivši s 43 pogođene mete.

Srebrna Kayle Browning pogodila je 42 mete i stigla je prve olimpijske medalje. Bronca je pripala streljačici iz San Marina Alessandri Perilli s 29 pogodaka, a dosad joj je najbolji rezultat bio četvrto mjesto s OI 2012.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!