Ostali sportovi

Francuzi sigurni protiv Španjolske za prvo mjesto, Bahrein svladao Japan

Matej Kačan • petak, 30.07.2021.
Francuzi sigurni protiv Španjolske za prvo mjesto, Bahrein svladao Japan

U središnjem susretu dana na rukometnom turniru je Francuska osigurala prvo mjesto u skupini sjajnom pobjedom nad Španjolskom, dok je Bahrein ranije nadvisio Japan...

Rukometaši Francuske nastavljaju sa sjajnim igrama na olimpijskom turniru. Četvrta momčad svijeta upisala je i četvrtu pobjedu u skupini, ovaj put protiv velikog rivala Španjolske koju je potpuno deklasirala već u prvom poluvremenu.

Bilo je 18:12 nakon 30 minuta Španjolske nemoći u napadu, ali u nastavak Španjolska kreće aktivnije i nekoliko puta prijeti s dolaskom na minus tri i pokušajima napada i dodatnog približavanja. No, Francuzi su taj jak ulazak prebrodili.

Podigli su se na maksimalnih plus osam za 30:22 desetak minuta do kraja te su do kraj malo usporili ritam i zadržali vodstvo. Približila se Španjolska opet u nekoliko navrata na minus četiri očajničkim pokušajima na kraju, ali nije bilo dovoljno za išta više od 37:31.

Sjajni Remili je Francusku vodio s devet pogodaka, dva manje je dodao Descat. Kod Španjolske su po pet zabili Gomez i Dušebajev.

U drugoj je skupini Bahrein zadržao teoretske nade u plasman u četvrtfinale. Bahrein je gubio na poluvremenu od Japana, ali je preokrenuo u drugom dijelu te je slavio s 32:30 za svoju prvu pobjedu. Al-Sayyad i Ahmed su sa sedam golova vodili pobjednike.

OI rukomet, 4. kolo:
Bahrein - Japan 32:30
Francuska - Španjolska 37:31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!