Ostali sportovi

Mektić i Pavić na kraju zlatni, Čilić i Dodig sretni i sa srebrom!

Mihaela Bradovski • petak, 30.07.2021.
Mektić i Pavić na kraju zlatni, Čilić i Dodig sretni i sa srebrom!

Veliko hrvatsko finale konkurencije parova na Olimpijskim igrama u Tokiju okončano je pobjedom Nikole Mektića i Mate Pavića koji su svladali Marina Čilića i Ivana Dodiga u vrlo zanimljivom dvoboju...

Nikola Mektić i Mate Pavić najbolji su par današnjice i to su potvrdili i na Olimpijskim igrama u Tokiju. Imali su zanimljiv izazov u finalu, dvoboj protiv prijatelja, suigrača iz reprezentacije Ivana Dodiga i Marina Čilića i upisali su pobjedu.

Prizor za povijest, dva hrvatska para na dva najviša mjesta na pobjedničkom postolju, nešto što je upitno kada ćemo opet vidjeti.

Bilo je to finale za povijest, više od 100 godina čekalo se na finale dva para iz iste države i to su uspjeli parovi iz Hrvatske. Mektić i Pavić bili su i prije turnira glavni favoriti za zlato, ali i Čilić i Dodig su kroz Davis Cup pokazali kako sjajno funkcioniraju zajedno i ovo je ugodno iznenađenje, ali ne i nešto što je bilo nemoguće očekivati.

Finalni dvoboj donio je odličan tenis, veliku borbu s obje strane, željeli su to zlato i jedni i drugi. Na kraju je ipak presudila ta kvaliteta, ali i uigranost Mektića i Pavića.

Odmah u prvom gemu meča napravili su break i u cijelom prvom setu pritiskali su servis Čilića i Dodiga.

Nakon što su uzeli taj prvi set sa 6:3, u drugom setu nisu tako lako dolazili do prilika, ali zato su Čilić i Dodig stigli do breaka i zadržali prednost do kraja seta.

Odluka je pala u produženom tie-breaku gdje su Mektić i Pavić otišli na 6:0 i poslije toga uspješno dovršili posao.

Krasan dan u Tokiju, dan za povijest! Hrvatska ima četvoricu najboljih igrača u paru na ovim Olimpijskim igrama!

Finale parova:
Nikola Mektić/Mate Pavić (Hrvatska) - Marin Čilić/Ivan Dodig (Hrvatska) 6:3, 4:6, 10:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!