Ostali sportovi

Hrvatska upisala veliku i potpuno zasluženu pobjedu protiv Srbije!

Mihaela Bradovski • subota, 31.07.2021.
Hrvatska upisala veliku i potpuno zasluženu pobjedu protiv Srbije!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je novu pobjedu u skupini, ovaj put vrlo važnu u borbi za pozicije uoči nokaut faze. Srbija je izravni konkurent, a Hrvatska ju je svladala s 14:12 u susretu u kojem je mogla biti i uvjerljivija...

Nakon onog poraza od Australije, Hrvatska je odigrala dvije puno bolje utakmice s Crnom Gorom i Srbijom te pokazala kako je ono bio samo loš dan. Posebno kvalitetnu utakmicu Hrvatska je odigrala protiv Srbije, potpuno ju je nadigrala i mogla je i uvjerljivije slaviti.

Bio je ovo važan dvoboj i za Srbiju koja je također već upisala jedan poraz i to protiv Španjolske, no Hrvatska je bila raspoložena, od početka jako dobra i u napadu i u obrani.

Krenulo je odlično, napad je funkcionirao sjajno, Srbija je ušla sporije u utakmicu i Hrvatska je vrlo brzo došla do vodstva 5:1. U završnici prve dionice Srbija je uspjela smanjiti zaostatak na 5:3 golovima Pijetlovića i Filipovića, potonji zabija i na startu druge dionice za približavanje Srbije na 5:4.

Bilo je to razdoblje u kojem je Hrvatska ušla u crnu rupu, napad je stao i nikako nije mogla do pogotka. Srbija je zaprijetila potpunim povratkom, ali Paulo Obradović je zabio za 6:4 i održao Hrvatsku u vodstvu.

Srbija je ipak uspjela doći do poravnanja sredinom treće dionice preko Mitrovića za 8:8, ali to je pokrenulo veliku hrvatsku seriju 6:1 kojom je odlučen pobjednik.

Do kraja susreta Srbija je uspjela smanjiti na 14:12, ali ne i više od toga.

Marko Bijač susret je završio s 15 obrana, a po četiri gola zabili su Maro Joković i Paulo Obradović.

Kod Srbije najefikasniji s tri gola bio je Nikola Jakšić.

Skupina B:
Hrvatska - Srbija 14:12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!