Ostali sportovi

Australija ostala stopostotna, Talijani eliminirali Nigeriju

Branimir Korać • subota, 31.07.2021.
Australija ostala stopostotna, Talijani eliminirali Nigeriju

Okončano je natjecanje u skupini B košarkaša, Australija je završila natjecanje na prvom mjestu, Talijani su drugi, Njemačka treća i čeka rasplet za prolaz, a Nigerija je otpala...

Australija je zauzela prvo mjesto u skupini B nakon što je upisala i treću pobjedu, ovaj put protiv Njemačke. Nijemci ostaju u igri za prolaz među najboljim trećeplasiranim reprezentacijama.

Susret je prelomljen na stranu Australije sredinom druge dionice kada je Njemačka izgubila prednost i otišla u minus. U trećoj dionici u dva navrata uspjela je poravnati, no svaki put Australija je odgovorila i vratila prednost na svoju stranu.

U zadnjih deset minuta Australija je potpuno kontrolirala rezultat, Njemačka je u nekoliko navrata došla do minus pet, ali ne i bliže od toga.

Patty Mills predvodio je Australiju s 24 poena (5/15 trica) i šest asistencija, a Jock Landale dodao je 18 poena. Kod Njemačke Andreas Obst ubacio je 17 poena (5/12 trica) dok su po 11 poena dodali Nils Giffey i Johannes Thiemann (devet skokova).

Nigerija je otpala nakon trećeg poraza iako ovaj put nije bila daleko. Protiv Italije je imala čak i vodstvo plus osam početkom zadnje dionice, ali serija Italije 14:0 odlučila je pobjednika.

Kod Italije Nicolo Melli upisao je 15 poena uz pet skokova, a Nico Mannion dodao je 14 poena. Kod Nigerije Chimezie Metu ubacio je 22 poena (6/7 trica) uz deset skokova, a Jordan Nwora dodao je 20 poena.

Skupina B, treće kolo:
Australija - Njemačka 89:76
Italija - Nigerija 80:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!