Ostali sportovi

Podijeljena tri seta medalja, Elaine Thompson-Herah najbrža žena svijeta

Branimir Korać • subota, 31.07.2021.
Podijeljena tri seta medalja, Elaine Thompson-Herah najbrža žena svijeta

Na Olimpijskim igrama u Tokiju održana su tri atletska finala, Jamajka je izdominirala na 100 metara za žene, Švedska u muškom disku, a zlato u mješovitoj štafeti ide Poljskoj...

Prvi put na Olimpijskim igrama održana je utrka mješovite štafete na 4×400 metara. prvi pobjednici su Poljaci i njihova štafeta u sastavu Karol Zalewski, Natalia Kaczmarek, Justyna Swiety-Ersetic i Kajetan Duszynski.

Podbacili su Amerikanci u sastavu Trevor Stewart, Kendall Ellis, Kaylin Whitney i Vernon Norwood koji su uzeli tek broncu sa stotinkom lošijim vremenom od iznenađenja Dominikanske Republike.

Strašno brzu utrku istrčale su sprinterice na 100 metara. Apsolutna dominacija Jamajke koja je uzela sva odličja i to vrlo uvjerljivo.

Najbrža žena današnjice je Elaine Thompson-Herah koja je istrčala nestvarnih 10.61 što je novi olimpijski rekord i naravno svrstava je odmah iza Florence Griffith-Joyner.

Shelly-Ann Fraser-Pryce prijetila je Thompson, ali nije izdržala i ostala je druga, a skoro je izgubila i drugu poziciju, no ipak je bila dvije stotinke brža od Shericke Jackson.

U muškom disku nije bilo iznenađenja. Daniel Stahl dominira, a to je potvrdio i na ovim Olimpijskim igrama. Pobjednički hitac 68.90 bacio je već u drugoj seriji, kasnije mu se nije približio, ali nije bilo niti potrebe, konkurencija ga nije mogla dostići.

4×400 mješovta štafeta:
1. Poljska 3:09.87
2. Dominikanska Republika 3:10.21
2. SAD 3:10.22

100 metara žene:
1. Elaine Thompson-Herah (Jamajka) 10.61
2. Shelly-Ann Fraser-Pryce (Jamajka) 10.74
3. Shericka Jackson (Jamajka) 10.76

Disk muški:
1. Daniel Stahl (Švedska) 68.90
2. Simon Pettersson (Švedska) 67.39
3. Lukas Weisshaidinger (Austrija)67.07

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!