HT Prva liga, 3. kolo, 01.08.2021, 21:00 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), Marjan Tomas (Osijek), Kruno Šarić (Županja)
Dinamo
Dinamo
Dino Perić 8'
Lovro Majer 33'
Mislav Oršić 60'
3:3(2:3) Rijeka
Issah Abass 22', 38'
Josip Drmić 43'
Rijeka

Efikasan dvoboj u Maksimiru, Dinamo i Rijeka remizirali u susretu sa šest golova

Jan Šneler • nedjelja, 01.08.2021.
Efikasan dvoboj u Maksimiru, Dinamo i Rijeka remizirali u susretu sa šest golova
Foto: Pixsell

Vrlo dobar susret u Maksimiru okončan je remijem. Dinamo i Rijeka odigrali su 3:3, Dva puta Dinamo je vodio, Rijeka se vratila i krasnim golovima preokrenula, ali Mislav Oršić ipak je donio Dinamu remi...

Derbi trećeg kola HT Prve lige opravdao je taj naziv, ako gledamo sadržajnost samog susreta i preokrete kojima smo svjedočili. Dinamo i Rijeka doista su pružili napadački sjajnu utakmicu, bilo je to sjajnih pogodaka, lijepih prilika, ali isto tako i katastrofalnih grešaka u obrambenoj fazi.

Susret je krenuo sjajno i neutralni navijači mogli su uživati u vrlo sadržajnoj utakmici. Već nakon osam minuta igre, Dinamo je stigao do vodstva. Pogriješio je Nediljko Labrović, nedovoljno sigurno krenuo je na skok, a Dino Perić iskoristio njegovu neodlučnost i glavom pogodio za 1:0.

Rani pogodak Modrih donio je domaćem sastavu mirnoću te je Dinamo krenuo strpljivo graditi napade i dugim napadima tražiti pukotine u obrani Rijeke. Iako je imao prednost u posjedu, Dinamo nije dugo držao vodstvo.

U 22. minuti, sada je pogriješila Dinamova obrana, prepustila je prostor Ivanu Lepinjici koji je uposlio Issaha Abassa čiji udarac pogađa suprotni kut gola Dominika Livakovića. Rijeka se uspjela vratiti, ali Dinamo je nastavio s boljom igrom.

Pokušavali su s distance Luka Ivanušec i Bartol Franjić, ali nedostajalo je malo preciznosti za novi pogodak. Ipak, u 33. minuti Dinamo je odigrao sjajnu akciju. Luka Menalo koji je često na meti kritika, sjajno je uposlio Lovru Majera koji s dvadesetak metara prekrasnim udarcem pogađa za novo vodstvo Modrih.

Majer još jednom potvrđuje kako bi ovo mogla biti ta sezona u kojoj će se isprofilirati u pravog vođu i motor Dinamove momčadi. Jasno, uz uvjet da do kraja prijelaznog roka neće zamijeniti Dinamov dres s nekim od europskih momčadi. Dinamo je vratio prednost, ali opet nije dugo izdržao.

Svega pet minuta trebalo je Rijeci da opet dođe do izjednačenja. Opet je u glavnoj ulozi bio Abass koji je silovito tukao s ruba šesnaesterca i sjajno pogodio za 2:2. Ipak, pravi šok uslijedio je u 43. minuti. Iskusni Josip Drmić pokazao je klasu pogotkom za 2:3. s

Sjajno se oslobodio čuvara i tukao u same rašlje te ostavio potpuno nemoćnog Livakovića. Premda je Dinamo u globalu bio bolja momčad, na odmor je Rijeka otišla s pogotkom prednosti. Nakon burnog i dinamičnog prvog dijela, nastavak je također pružio određena uzbuđenja.

Dinamo je krenuo silovito u borbu za povratak te je na velikim mukama bila riječka obrana. Najbolju priliku Dinamo je imao u 50. minuti kada je prvo glavom pucao Kristijan Jakić, da bi nakon obrane Labrovića, s par metara udarac glavom Marija Gavranovića s gol linije izbio Ivan Tomečak.

Pritisak je urodio plodom u 60. minuti. Definitivno ovo nije bila Labrovićeva večer. Ponovno je loše procijenio smjer kretanje lopte, potpuno promašio i dozvolio Mislavu Oršiću da iz okreta puca te uz malo sreće, pogodi za 3:3.

Nakon prilično dinamičnih sat vremena, očekivano je došlo do malog pada u ritmu kojeg je uzrokovao i poveći broj zamjena. U 75. minuti, nakon starta Prince Obenga Ampema na Lirimu Kastratiju, sudac Tihomir Pejin pokazao je na bijelu točku, međutim nakon intervencije pomoćnika mijenja svoju odluku zbog zaleđa koje je uslijedilo prije kontakta.

U 81. minuti, Oršić je isprobao svoj šut s petnaestak metara, malo iskosa, ali ovoga puta Labrović je odlično reagirao i vršcima prstiju skrenuo loptu u korner. Do kraja susreta, većih prilika više nije bilo te je susret završio s neodlučenih 3:3.

Premda smo vidjeli šest pogodaka i veći broj prilika, treba biti iskren i reći da su obje momčadi pokazale probleme u defenzivnoj igri. Gotovo da niti jedan pogodak nije postignut, a da pritom obrambeni igrač ili vratar nisu napravili značajnu pogrešku. Bez obzira na današnji susret, obje momčadi morat će pokazati puno bolju defenzivnu igru za nekoliko dana kada ih očekuju europske utakmice.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

HT Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:22+4679
2Hajduk 3664:31+3372
3Osijek 3649:29+2069
4Rijeka 3671:51+2065
5Lokomotiva 3655:50+549
6Gorica 3643:50-745
7Slaven Belupo 3635:54-1936
8Šibenik 3646:75-2932
9Istra 1961 3642:67-2531
10Hrvatski dragovoljac 3631:75-4419

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!