Ostali sportovi

Brazilke obranile zlato u 49eru, a Britanac Scott u Finu

HINA, Matej Kačan • utorak, 03.08.2021.
Brazilke obranile zlato u 49eru, a Britanac Scott u Finu

Podijeljeno je još odličja u jedrenju u nekoliko klasa, a zlato u 49eru obranile su brzilske predstavnice Kunze i Grael...

Britanci Dylan Fletcher i Stuart Bithell te Brazilke Martine Grael i Kahena Kunze u klasi 49-er, Britanac Giles Scott u Finu, te Talijani Ruggero Tita i Caterina Bantiu klasi Nacra 17 osvojili su zlatna olimpijska odličja.

Fletcher i Bithell su klasi 49-er iznenađujuće slavili ispred zlatnih iz Rija Novozelanđanina Petera Burlinga i Blaira Tukea. Obje su posade završile s po 58 bodova, no Britancima je pripalo zlatno odličje jer u bili bolji u zadnjem plovu. Do bronce su se probili Nijemci Erik Hell i Thomas Ploessel nakon što su u plovu za odličje bili drugi, a Španjolci Diego Otin i Iago Lopez tek sedmi.

U ženskom 49-eru slavile su Brazilke Martine Grael i Kahena Kunze obranivši zlato iz Rio de Janeira. Brazilke su plovu za odličje bile treće što im je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu. Druge su bile Njemice Tina Lutz i Suzann Beucke, dok su Nizozemke Annemiek Bekkering i Annette Duetz osvojile broncu.

Za Grael je ovo drugo olimpijsko zlato, a zanimljivo njezin otac i trener Torben Grael je brazilski sportaš s najviše medalja na Olimpijskim igrama (dva zlata, srebro i dvije bronce). Njegov brat Lars ima dvije olimpijske bronce, pa obitelj Grael ima čak devet olimpijskih medalja.

Zlato u klasi Finn osvojio je Britanac Giles Scott obranivši naslov iz Rio de Janeira. Drugi je bio Mađar Zsombor Berecz, a treći Španjolac Joan Cardona Mendez. Scott je u zadnjem plovu bio četvrti što je bilo dovoljno za slavlje premda je "srebrni" Mađar Zsombor Berecz bio najbolji.

U klasi Nacra 17 zlato odlazi u Italiju, slavili su Caterina Banti i Ruggero Tita ispred Britanaca Johna Gimsona i Anne Burnet, dok su broncu osvojili Nijemci Alica Stuhlemmer i Paul Kohlhoff.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!