Ostali sportovi

Amerikanci jednom pravom četvrtinom preko Australije u finale

Matej Kačan • četvrtak, 05.08.2021.
Amerikanci jednom pravom četvrtinom preko Australije u finale

Košarkaši SAD-a prvi su finalisti muškog olimpijskog turnira. Amerikanci su u trećoj četvrtini sjajnom obranom slomili otpor Australije te su slavili 97:78...

Američka košarkaška reprezentacija ipak će nakon svih problema na pripremama i početnog poraza od Francuske igrati utakmicu za zlatnu medalju. Amerikanci su odigrali svoju dosad najbolju utakmicu na turniru te su deklasirali Australiju.

"Boomeri" su slovili kao jedan od kandidata za zlato i kao ekipa koja može iznenaditi SAD, pogotovo nakon što je to već učinjeno u pripremama. No, jedna sjajna obrambena četvrtina bila je dovoljna da Amerikanci slome otpor.

Ona se dogodila u trećem dijelu nakon što su Australci imali tri poena prednosti na poluvremenu. No, u tih deset minuta Amerikanci su zaključali prilaze svom košu, dopustili Australiji tek deset poena, a sami zabili 32 i odjurili na 19 poena prednosti.

Nakon posljednje dionice razlika se nije promijenila, Amerikanci su slavili 97:78 i SAD će u finalu ili tražiti osvetu protiv Francuske, ili ići na megdan sjajnom Luki Dončiću i Sloveniji.

Kevin Durant je s 23 poena i devet skokova vodio SAD, 20 je dodao Devin Booker. Kod Australije je 15 uz osam asistencija ostvario Patty Mills.

OI košarka, polufinale:
SAD - Australija 97:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!