Nogomet

Celtic pred vratima play-offa Europske lige, Galatasaray u problemima

Branimir Korać • petak, 06.08.2021.
Celtic pred vratima play-offa Europske lige, Galatasaray u problemima

Odigrani su prvi susreti pretkola Europske lige. Celtic i Slovan iz Bratislave gostujućim pobjedama napravili su dobar posao, a razočarao je Galatasaray skromnim domaćim nastupom protiv St. Johnstonea...

Kairat Almati bez ozlijeđenog Dine Mikanovića ugostio je Alaškert i remizirao bez pogodaka. U susretu koji je bio dosta ravnopravan gosti su mogli i do pobjede, ali u prvom dijelu Aleksandar Glišić nije realizirao kazneni udarac.

Celtic je napravio veliki posao u gostima kod Jabloneca svladavši ga s 4:2. Domaćin je ostavio previše prostora Škotima koji su to koristili i postigli su čak četiri pogotka. Liel Abada i Kyogo Furuhashi u 12. i 16. minuti donijeli su Celticu vodstvo 2:0 da bi već u 17. minuti Vaclav Pilar smanjio. U drugom dijelu Celtic je došao do još dva gola preko Jamesa Forresta i Ryana Christiea, a autogol Nira Bittona smanjio je razliku.

Omonia je nadigrala Floru i može žaliti što nije i uvjerljivije slavila. Odnijela je pobjedu samo 1:0 i to pogotkom Marinosa Tzionisa već iz 12. minute susreta.

U Galatasarayju dosta toga ne štima, vidjelo se to i u prošlom pretkolu Lige prvaka gdje ga je rastavio PSV, a sada je Istanbul neporažen napustio prosječni škotski St. Johnstone koji je odigrao 1:1. Domaćin je u 56. minuti ostao bez vratara Fernanda Muslere koji je skrivio kazneni udarac i zaradio isključenje, a s 11 metara Jason Kerr donio je prednost gostima. U 60. minuti Turci su poravnali na konačnih 1:1 preko Sache Boeyja.

Uvjerljivu pobjedu upisao je bečki Rapid protiv Anorthosisa kojeg je svladao s 3:0. Ciprani su potpuno nadigrani, a strijelci za Rapid bili su Ercan Kara, Taxiarcis Fountas i Marco Grull dok je Christoph Knasmuller još i promašio kazneni udarac.

Pogodaka nije bilo u dvoboju Mure i Žalgirisa koji je okončan 0:0. Posve otvoren susret s puno pokušaja s obje strane, ali mreže se nisu tresle. Matko Obradović odigrao je cijelu utakmicu, Luka Bobičanec napustio je igru u 87. minuti, a Mihael Klepač u 67. Kod gostiju Tomislav Kiš ušao je u igru u 54. minuti, a Josip Tadić u 73.

Slovan je već u gostima protiv Lincolna odradio većinu posla i slavio je s 3:1. Guram Kašia, Jaromir Zmrhal i Ezekiel Henty bili su strijelci za goste, a Liam Walker smanjio je na konačnih 1:3.

Europska liga, pretkolo:
Kairat Almati - Alaškert 0:0
Jablonec - Celtic 2:4
Omonia - Flora 1:0
Galatasaray - St. Johnstone 1:1
Rapid Beč - Anorthosis 3:0
Mura - Žalgiris 0:0
Lincoln - Slovan 1:3

Europska liga, kvalifikacije

1. pretkolo

Neftči2:2HJK Helsinki
Kairat Almati0:0Alaškert
Jablonec2:4Celtic
Lincoln1:3Slovan Bratislava
Omonia1:0Flora
Galatasaray1:1St Johnstone
Mura0:0Žalgiris Vilnius
Rapid Beč3:0Anorthosis

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!