Ostali sportovi

Kubi boksačko zlato i u teškoj kategoriji

HINA, Matej Kačan • petak, 06.08.2021.
Kubi boksačko zlato i u teškoj kategoriji

Kubanski boksači došli su i do trećeg zlata na ovim OI. U teškoj kategoriji do 91 kg je slavio Julio la Cruz...

Kubanac Julio la Cruz (31) osvojio je naslov olimpijskog pobjednika u boksu u teškoj kategoriji do 91 kilograma, on je u finalu jednoglasnom odlukom sudaca svladao Rusa Muslima Gadžimagomedova.

La Cruz je prije pet godina u Rio de Janeiru bio zlatni u poluteškoj kategoriji do 81kg, a u toj je kategoriji osvojio i četiri naslova svjetskog prvaka prije no što se prebacio u tešku kategoriju.

Trijumfom u Tokiju La Cruz je postao četvrti Kubanac sa zlatom u ovoj kategoriji, po tri zlata osvajali su Teofilo Stevenson (1972., 1976., 1980.) i Felix Savon (1992., 1996., 2000.), a jedno Odlanier Solis (2004).

Ovo je treće boksačko zlato za Kubu u Tokiju, ranije su najsjajnije odličje osvajali Roniel Iglesias u velteru (do 69kg) i Arlen Lopez u poluteškoj (do 81kg) kategoriji. Brončana odličja osvojili su Brazilac Abner Teixeira i Novozelanđanin David Nyika.

Novu priliku za zlato Kuba će imati u lakoj kategoriji do 63kg u kojoj je do finala stigao Andy Cruz. On će za suparnika imati Amerikanca Keyshawna Davisa. Cruz je u polufinalu u petak svladao Australca Harryja Garsidea, a Davis Armenca Hovhanesa Bačkova.

U petak su finale u kategoriji do 75kg kod boksačica izborile Britanka Lauren Price, koja je s 3-2 svladala Nizozemku Nouchku Fontijn, te Kineskinja Qian Li koja je s 5-0 bila bolja od Ruskinje Zenfire Magomedalijeve.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!