Ostali sportovi

Francuske rukometašice preko Švedske izborile finale

HINA, Matej Kačan • petak, 06.08.2021.
Francuske rukometašice preko Švedske izborile finale

Francuske rukometašice izborile su finale Olimpijskih igara. One su u polufinalu u borbenom susretu svladale ugodno iznenađenje turnira, ekipu Švedske...

Francuska ženska rukometna reprezentacija plasirala se u finale Olimpijskih igara u Tokiju. Aktualne europske doprvakinje u polufinalu su svladale Šveđanke s 29:27 (15:14).

Bio je to izjednačen dvoboj do pred sam kraj kada su se Francuskinje golovima Paulette Foppe te obranama Cleopatre Darleux odvojile na 27:24. Nakon toga Šveđanke se više nisu mogle primaknuti na manje od dva gola razlike.

Grace Zaadi Deuna je sa sedam golova bila najefikasnija u sastavu Francuske, Foppa je dodala pet pogodaka uz 100-postotnu realizaciju, dok su u sastavu Švedske najefikasnije bile Johanna Westberg i Jenny Carlson s po šest pogodaka, a Šveđankama za pobjedu nisu bila dovoljna niti tri obranjena sedmerca Jessice Ryde.

Francuska je tako drugi put zaredom izborila nastup u finalu olimpijskih igara, prije pet godina izgubila je od Rusije, a u nedjeljnom finalu u 8:00 sati suparnik će joj biti bolji iz drugog polufinala u kojem se sastaju upravo Rusija i Norveška.

Švedskim rukometašicama ovo je bio prvi nastup u polufinalu OI u povijesti, a u nedjelju će u četiri sata ujutro igrati za broncu protiv poraženih iz susreta Rusija - Norveška.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!