Ostali sportovi

Kevin Durant vodio Amerikance do četvrtog uzastopnog olimpijskog zlata

Branimir Korać • subota, 07.08.2021.
Kevin Durant vodio Amerikance do četvrtog uzastopnog olimpijskog zlata

Amerikanci su obranili zlatno odličje u muškom košarkaškom turniru osvojivši ga četvrti put zaredom. U Tokiju su u finalu bili bolji od Francuske 87:82...

Francuska je pružila dobar otpor SAD-u u finalu Olimpijskih igara u Tokiju, ali nedostajalo je malo više koncentracije za iznenađenje. Kevin Durant bio je vrlo raspoložen i motiviran te je igrao ključnu ulogu u četvrtom uzastopnom i 16. ukupno muškom košarkaškom zlatu za SAD.

Na početku olimpijskog košarkaškog turnira Francuska je poslala upozorenje SAD-u svladavši ga 83:76, no ovdje je priča ipak bila drugačija iako je u završnici zamirisalo na moguće iznenađenje.

U nekim susretima na ovom turnira Amerikanci su imali lošiji ulazak u utakmicu i trebalo im je vremena da podignu obranu na zadovoljavajuću razinu čime bi obično lomili protivnika. Ovaj put Francuskoj nisu dopustili odvajanje i u završnici prve četvrtine preuzeli su kontrolu nad rezultatom i praktički do kraja susreta nisu je gubili.

U drugoj dionici već su uspjeli stvoriti 13 poena prednosti, Francuzima je prijetio rani ulazak u previsok zaostatak, ali uspjeli su zaustaviti taj nalet i stabilizirati svoju igru. Do odlaska na odmor smanjili su zaostatak na prihvatljivih minus pet.

U drugom poluvremenu Amerikanci su se ponovno u jednom trenutku odvojili na najviših 14 razlike, Francuska se opet vratila, a u završnici susreta i zaprijetila serijom 7:1 smanjivši na 85:82. Ipak Durant ubacuje dva slobodna bacanja osam sekundi prije kraja, na drugoj strani Nicolas Batum promašuje tricu i kreće američko slavlje.

Durant je ubacio 29 poena uz šest skokova, a Jayson Tatum dodao je 19 poena i sedam skokova. Francuzi su promašili čak 11 slobodnih bacanja i imali dvostruko više izgubljenih lopti (18:9), a predvodili su ih s po 16 poena Evan Fournier i Rudy Gobert (osam skokova).

Finale:
Francuska - SAD 82:87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!