Tenis

Sinner protiv debitanta u finalu za titulu u Washingtonu

Branimir Korać • nedjelja, 08.08.2021.
Sinner protiv debitanta u finalu za titulu u Washingtonu

Poznati su finalisti ATP turnira u Washingtonu. Peti nositelj Talijan Jannik Sinner borit će se za titulu s Amerikancem Mackenziejem McDonaldom...

Peti nositelj turnira u Washingtonu Jannik Sinner prošao je u finale pobjedom protiv Amerikanca Jensona Brooksbyja, neočekivanog sudionika polufinala. Problema za Sinnera bilo je malo u prvom setu koji je okončan u tie-breaku, ali nastavak meča u potpunosti je pripao Talijanu koji je ispustio tek gem u drugom setu.

U prvom setu Sinner je kod 6:5 izvukao 0:40 i nakon toga sve je išlo na njegovu stranu. Tie-break je uzeo rutinski, a onda treći set s glatkih 6:1.

Sinneru je ovo četvrto finale ukupno i treće ove godine. Prošle godine osvojio je turnir u Sofiji, u veljači je slavio na Great Ocean Road Openu, a jedini poraz upisao je u Miamiju.

Drugi finalist je Mackenzie McDonald koji je u tri seta bio bolji od Keija Nishikorija. Ovo je McDonaldu najveći rezultat u karijeri, prvo finale, a izborio ga je tijesnom pobjedom protiv bivšeg Top 10 igrača.

McDonald je ove sezone upisao jedan trofej i to na Challengeru u Nur-Sultanu gdje je sa 6:1, 6:2 svladao Jurija Rodionova.

ATP Washington, polufinale:
Jannik Sinner (Italija, 5) - Jenson Brooksby (SAD) 7:6(2), 6:1
Mackenzie McDonald (SAD) - Kei Nishikori (Japan) 6:4, 3:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!