Ostali sportovi

Norvežanke pomele Švedsku u borbi za broncu na rukometnom turniru

Branimir Korać • nedjelja, 08.08.2021.
Norvežanke pomele Švedsku u borbi za broncu na rukometnom turniru

Rukometašice Norveške upisale su visoku pobjedu protiv Švedske u susretu za treće mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju...

Norveška je u Tokio došla kao jedan od glavnih kandidata za zlatno odličje, ali nije uspjela ući u finale. Nakon što je zaustavljena u polufinalu, u susretu za broncu pregazila je Švedsku s visokih 36:19.

Bio je to jednosmjeran dvoboj, Norvežanke su se htjele iskupiti za poraz u polufinalu protiv Ruskinja i u tome su i uspjele. Švedska nije mogla parirati niti u jednom segmentu, ušla je Norveškoj u mlin, a kada se to dogodi, onda obično utakmica ovako završi.

Već u prvom poluvremenu Norveška je dostigla dvoznamenkastu prednost i u nastavku susreta ona je još dodatno rasla. Završilo je s plus 17, skoro s dvostruko više postignutih golova Norvežanki u odnosu ne protivnice.

Najraspoloženije u norveškim redovima s po osam golova bile su Nora Mörk i Kari Brattset dok je Silje Solberg skupila 14 obrana. Kod Švedske po četiri gola postigle su Johanna Westberg i Jenny Carlson.

Za treće mjesto:
Norveška - Švedska 36:19

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!