Nogomet

Krznar: 'Kroz analizu utakmice smo si potvrdili da smo bolji'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 09.08.2021.
Krznar: 'Kroz analizu utakmice smo si potvrdili da smo bolji'
Foto: Pixsell

Hrvatski prvak u utorak od 21 sat u Varšavi hvata prolaz u play-off Lige prvaka. Prvi susret s Legijom okončan je remijem i bilo kakva pobjeda Modre vodi dalje...

Nogometaši Dinama otputovali su u Varšavu na uzvrat trećeg pretkola Lige prvaka. Tamo ga čeka susret s Legijom s kojom je u Maksimiru remizirao 1:1.

"Ispred nas je uzvrat koji čekamo u dobrom ozračju. Već u prvoj utakmici smo napravili puno toga dobroga, izdominirali smo u fazi napada, napravili smo neke korekcije u fazi obrane i vjerujemo da će to biti dovoljno za prolazak u sljedeću rundu natjecanja", kaže Damir Krznar i dodaje:

"Stabilnost izvedbe je najbitnija u ovoj utakmici. Otići u Varšavu vruća srca i hladne glave, probati utakmicu planski privesti kraju."

Pritisak će biti na obje momčadi, a Dinamo je na njega naviknuo.

"Dinamo je spreman nositi se s pritiskom. On je jednak na obje strane, mi to možemo nositi, puno takvih utakmica smo već odigrali. Moramo biti svjesni da u ovoj jednoj utakmici moramo ispoštivati plan, odraditi utakmicu hladno, racionalno i mudro. Rezultat proizlazi iz te stabilnosti."

Krznar ne očekuje neka iznenađenja iz protivničkog tabora.

"Očekujem sličnu utakmicu, nema tu puno velikih manevara koji mogu iznenaditi. Bit će to sigurno razdoblja dobrih napada s obje strane i tko tu naše rupu bit će u prednosti. Oni su malo bolje taktički stajali u obrani od nas i na nama je da to malo popravimo i iskontroliramo."

"Probat ćemo nastupiti jednako agresivno. Znamo da mogu napraviti nered ako im se ostavi prostora. Probat ćemo im rano poremetiti napad."

Dinamo je u prvoj utakmici bio bolji protivnik, ali to nije pokazao i rezultatom.

"Kroz analizu utakmice smo si potvrdili da smo bolji, ali ulogu favorita treba potvrditi na terenu, to je isključivo mjerilo. Moramo biti jednako agresivni i trkački raspoloženi kao Legia i onda će i kvaliteta doći do izražaja."

Krznar je zadovoljan kako momčad trenutno izgleda i dodaje da se vidi napredak iz utakmice u utakmicu.

"Svake naše ljetne prirpeme su sprecifične jer su kratke i nehomogeni smo u skupljanju igrača. No sve ide svojim tijekom, prema gore, rezultatski nismo napravili puno, ali igramo kvalitetno i dobro."

S momčadi je za Varšavu otputovao i kapetan Arijan Ademi.

"Ademi ide s nama, odluku hoće li konkurirati donijet ćemo nakon zadnjeg treninga. Nećemo pod svaku cijenu riskirati."

"Jedini koji izostaju su Andrić i Štefulj, Štefulj jer smo puni s Moubandjeom i Franjićem, a Andrić jer smo tu popunjeni s Gavranovićem, Petkovićem i Čopom. Nema još Tolića zbog ozljede."

Franjić sve češće igra na poziciji lijevog bočnog.

"Franjić je ravnopravan s Moubandejeom i Štefuljom i za tu poziciju. Možemo ga koristiti i na stoperu i na njegovoj pravoj poziciji zadnjeg veznog. Plan je da kad je to moguće nastupi na toj poziciji i nakon nekog vremena vidimo je li on taj na kojeg možemo računati na toj poziciji."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!