Nogomet

Drmić: 'Moramo biti hrabriji i igrati s više samopouzdanja nego u Edinburghu'

Branimir Korać • četvrtak, 12.08.2021.
Drmić: 'Moramo biti hrabriji i igrati s više samopouzdanja nego u Edinburghu'
Foto: Pixsell

Nakon remija u Škotskoj 1:1, Rijeka na Rujevici protiv Hiberniana treba pobjedu kako bi izborila prolaz u play-off Konferencijske lige...

Riječani su spremni za večerašnji dvoboj protiv Hiberniana. Puno se očekuje od Josipa Drmića koji je sada već dobro upoznat s mogućnostima škotske momčadi.

"Očekivali smo dosta borbenosti i agresije od domaćina, kao i dugih lopti. No, vidjelo se da i oni vole igrati, da znaju spustiti loptu i kreirati akcije. Nije to baš bio onaj klasični otočki nogomet. Rezultat je u redu, imali smo čak i sreće da nismo dobili gol u nadoknadi. Sad je opet 0:0 i sve je na nama", kaže Drmić za Novi list.

Drmić se slaže s ocjenom da je Rijeka trebala biti poduzetnija i hrabrija u prvom susretu.

"Trebali smo biti hrabriji i tražiti više situacije prema naprijed. Moramo biti hrabriji i igrati s više samopouzdanja, moramo biti ti koji stvaramo šanse i koji smo opasni po gol. Ja sam tamo imao više defenzivnih obaveza, a i kad god sam dobio loptu, netko je bio uz mene. Nije bilo baš puno lopti s kojima bih bio opasan po gol."

Drmić smatra da će biti puno lakše sa svojim navijačima.

"Jako je važno i to što igramo doma, očekujemo dosta navijača i odmah je sve drugačije. Ta sinergija s njima bit će također važna, vjerujem da će nas gledatelji malo dignuti i da će u nama proraditi inat s kojim ćemo pokazati da smo bolji."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!