Nogomet

Zekić: 'Dinamo je sigurno favorit, ali nipošto ne smije podcijeniti Šerif'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.08.2021.
Zekić: 'Dinamo je sigurno favorit, ali nipošto ne smije podcijeniti Šerif'
Foto: Pixsell

Dinamo će u play-offu Lige prvaka igrati protiv Šerifa iz Tiraspola. Moldavci su dobro poznat protivnik koji se ne smije podcijeniti...

Šerif je iznenadio Crvenu zvezdu i izbacio ju je iz igre za prolazak u skupinu Lige prvaka te će igrati oprotiv Dinama u Play-offu. Ako netko dobro poznaje Šerif, onda je to Zoran Zekić koji ga je i trenirao.

"Dosta ih pratim jer sam tamo proveo pet godina.I prije Zvezde sam upozorio da Beograđanima neće biti lako, a nakon prvog susreta vidjelo se da su kompaktniji, discipliniraniji i dinamičniji", kaže Zekić za Sportske novosti.

Zekić upozorava na Šerifovu obranu koja je jako dobro uigrana.

"Njihov sustav je 3-5-2 koji prelazi u 5-3-2. Jako bitno je da imaju vrlo tvrdu i uigranu obranu s Arboledom i Dulantom koji su dobri stoperi i Thillom i Addom kao kvalitetnim zadnjim veznima."

U igri prema naprijed sve se vrti oko Grka koji je stigao iz Panathinaikosa te podsjeća na Marka Livaju.

"Sve ide preko Kolovosa koji traži loptu i prostor, dok su ispred njega Castandea i Yansene, neugodni napadači. Vratio im se i Luvannor koji je najbolji igrač Šerifa u povijesti i unatoč godinama i dalje neugodan. To je uglavnom vrlo disciplinirana i uigrana momčad koja igra okomito."

Tijekom prijelaznog roka Moldavci su dosta šarali po Južnoj Americi.

"Šerif je iskoristio probleme s plaćama u Kolumbiji i Peruu te doveo igrače iz njihovih ponajboljih klubova. Momčad ima igrače sa svih strana svijeta, Moldavaca skoro niti nema, a ti igrači iz Kolumbije i Perua dali su taj završni touch."

Zekić očekuje zatvoreni Šerif i Dinamo vidi kao favorita.

"Dinamo je kvalitetniji, no nipošto ne smije podcijeniti Šerif. Oni će se braniti, nisu mutavi da napadnu, ali Dinamo je favorit.Ovo je za Šerif povijesna prilika za ući u Ligu prvaka i bacat će se na glavu da to uspije, a Dinamo je znao imati problema s takvima zatvorenim i organiziranim protivnicima."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!