Nogomet

Krznar: 'Svjesni smo da smo kiksali već u prvom kolu i da nemamo pravo na grešku'

gnkdinamo.hr, Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.08.2021.
Krznar: 'Svjesni smo da smo kiksali već u prvom kolu i da nemamo pravo na grešku'
Foto: Pixsell

Dinamo na otvaranju petog kola HT Prve lige u petak od 20 sati na Maksimiru dočekuje Goricu. U tom susretu očekuje isključivo pobjedu, potvrđuje Damir Krznar...

Sjajna sezona, odličan sastav, neugodan suparnik... Takva je bila momčad Gorice u prošloj sezoni, a prvi međusobni dvoboj s Dinamom u novoj natjecateljskoj godini predviđen je ovoga petka u 20 sati na maksimirskom travnjaku u 5. kolu Hrvatski Telekom Prve lige.

"Domaće prvenstvo naše je najvažnije natjecanje, iz njega proizlazi sve ostalo, svi dosezi u Europi. Upravo su uspjesi u HT Prvoj ligi jamstvo izlaska na europsku scenu. Slijedi nam Gorica koja je iznimno težak suparnik. Osim toga, znamo da svaka europska utakmica dovodi do emocionalnog i fizičkog pražnjenja i zahtjevna je zadaća fokus ponovno preusmjeriti na domaće prvenstvo. Čeka nas teška, izazovna utakmica u kojoj nam je pobjeda imperativ. Tako ćemo se postaviti, tako ćemo i nastupiti, a vjerujem da će tako i završiti. Svjesni smo da smo kiksali već u prvom kolu i da nemamo pravo na grešku. Ali, ova momčad iznimno dobro reagira na pritisak, na imperativ i vjerujem da imamo znanja, moći i svijesti pristupiti jako ozbiljno, ne samo u toj nego u svakoj utakmici i pružiti svoj maksimum", istaknuo je Dinamov trener Damir Krznar.

Koliko je sama Gorica sad drukčija u odnosu na prošlu sezonu? Vidljivo je da je traga ostavila svojedobna ozljeda njihova vezista Joeyja Suka.

"Dogodilo im se nekoliko pehova, nesretnih okolnosti već na kraju prošle sezone što ih je koštalo izlaska u Europu. Ali, sad je nova sezona, novi izazovi, vjerujem da imaju novi motiv i da ovaj put žele doći jednako daleko, a možda i dalje. Imaju nekoliko promjena u kadru, ali i dalje su suparnik za svaki respekt."

U kakvom su stanju kapetan Arijan Ademi i Marko Tolić? Izvan kadra je i Rasmus Lauritsen koji je ozlijeđen u zadnjem dvoboju protiv Legije u Varšavi.

"Bez Lauritsena smo ostali na dulje razdoblje. Naš kapetan Ademi u ovom trenutku još nije na raspolaganju, ali činimo sve da bude u konkurenciji barem za jednu utakmicu protiv Šerifa u play-offu Lige prvaka. Tolić je izvan pogona sljedeća dva, tri tjedna. To su igrači bez kojih moramo, ali imamo dovoljno vrlo kvalitetnih igrača koji će ih pokušati nadomjestiti, koji mogu odgovoriti izazovu."

U kadru se od ovoga četvrtka nalazi i australski napadač Deni Jurić kojeg je Dinamo povukao s posudbe u Šibeniku.

"Na svu sreću, Deni je u ritmu, prošao je pripreme sa Šibenikom, već smo mu u trenutku potpisa ugovora naznačili da postoji velika vjerojatnost da ga već ovog ljeta priključimo. On je iznimno ozbiljno radio do sad, u treningu je, u natjecateljskom je ritmu i mislim da će se vrlo brzo i uspješno prilagoditi", zaključio je trener Krznar.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!