Tenis

Jurak i Klepač dominantno, a Mektić i Pavić uz dosta muke do četvrtfinala

Branimir Korać • petak, 13.08.2021.
Jurak i Klepač dominantno, a Mektić i Pavić uz dosta muke do četvrtfinala

Darija Jurak i Andreja Klepač izborile su prolaz u četvrtfinale turnira u Montrealu. U osmini finala svladale su Vivian Heisen i Alicju Rosolsku u dva seta...

Darija Jurak i Andreja Klepač prošle su u četvrtfinale turnira u Montrealu. Hrvatsko-slovenska kombinacija bila je bolja od Vivian Heisen i Alicje Rosolske koje jednostavno nisu mogle parirati.

Posebno se to odnosi na prvi set u kojem su Jurak i Klepač bile potpuno dominantne i sa 6:0 uzele set.

U drugom setu nije bilo breakova, a Jurak i Klepač propustile su čak 11 break lopti. S druge strane Heisen i Rosolska su propustile tri.

U četvrtfinalu Jurak i Klepač idu na Alexu Guarachi i Desirae Krawczyk, upravo je Čileanka Guarachi na početku godine s Jurak osvojila titulu u Dubaiju.

U Torontu su Mektić i Pavić imali puno više problema. Oni su protiv Daniela Evansa i Neala Skupskog slavili tek s 13:11 u produženom tie-breaku.

Tu su spasili jednu meč loptu kod 10:9, nisu imali nimalo jednostavan posao i opasno su hodali po rubu i u produženom tie-breaku i u drugom setu.

U četvrtfinalu čekaju ih Matwe Middelkoop i Luke Saville.

Montreal, osmina finala:
Darija Jurak/Andreja Klepač (Hrvatska/Slovenija, 6) - Viviane Heisen/Alicja Rosolska (Njemačka/Poljska) 6:0, 7:6(4)

Toronto, osmina finala:
Nikola Mektić/Mate Pavić (Hrvatska/Hrvatska, 1) - Daniel Evans/Neal Skupski (Velika Britanija/Velika Britanija) 3:6, 7:5, 13:11

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!