Nogomet

Klafurić: 'Znali smo da marker na Livaji nosi rizike, ali je dobro funkcioniralo do gola'

Matej Kačan • nedjelja, 15.08.2021.
Klafurić: 'Znali smo da marker na Livaji nosi rizike, ali je dobro funkcioniralo do gola'
Foto: Pixsell

Trener Slaven Belupa Dean Klafurić prokomentirao je poraz svoje ekipe na Poljudu, ali usprkos izgubljenoj utakmici nije bio nezadovoljan...

Slaven Belupo ipak nije imao snage i kvalitete za treće iznenađenje u gostima na startu sezone. Nakon pobjede nad Dinamom i remija s Osijekom, stigao je poraz od Hajduka na Poljudu.

Ipak, trener Dean Klafurić nije mnogo žalio i tugovao jer opet je Slaven pokazao organiziranost, kao i adaptaciju na suparnika. No, presudila je kvaliteta Hajduka i poraz se mora potpisati.

"Čestitam Hajduku na pobjedi, ali i svojim igračima na zalaganju, borbenosti i disciplini u igri. Pobjeda Hajduka je zaslužena, no mislim da smo do prvog gola i mi imali svoje šanse iz kontranapada, dobro smo se branili i koristili neka iskustva iz prethodnih gostovanja", kazao je, pa se osvrnuo na plan igre svoje ekipe.

"Adaptirali smo se na Hajduk, prvenstveno na Livaju i Krovinovića koje smo pretpostavili kao najopasnije igrače. Dobro je funkcioniralo do pogotka, a rano u drugom poluvremenu je pao i drugi te smo morali mijenjati način i sustav igre. "

Slaven se morao otvoriti, ali u drugom dijelu nije stvorio ništa ozbiljnije te je Hajduk jako dobro kontrolirao susret.

"Čestitam svojim igračima koji su pokazali sposobnost adaptacije na više sustava i načina igre. Bez obzira na poraz, mi gledamo na to kao na lekciju, da izvučemo lekciju i budemo bolji u sljedećim utakmicama koje nas očekuju."

Klafurić se u prvom poluvremenu odlučio za Godu kao "marker" na Livaji, a sjajni igrač Hajduka to je iskoristio kod prvog gola te je odvukao svog čuvara i otvorio prostor za Sahitijev prodor. Klafurić je bio svjestan tog rizika.

"Pripremali smo se na to, znali smo da to nosi rizik. To je neki "old-school" način igre, ali za mene sva iskustva u nogometu koji je izmišljen prije 150 godina treba koristiti, nema modernog i staromodnog. Smatram da smo to na Livaji dobro napravili, ali nema najboljeg načina, svaki ima svoje prednosti i mane. Livaja je mudar igrač i napravio je što je napravio, a Sahiti je jako dobro iskoristio. Činjenica je i da je Sahiti jako dugo vukao loptu i da smo ga mogli spriječiti. Dogodila se greška, ali i umješnost Sahitija te Livaje kod tog gola."

Slaven je u pet kola već igrao protiv Dinama, Osijeka te Hajduka pa je mogao i dati svoj sud o tome koliko može ovaj Hajduk.

"Start u prvenstvu je jako dobar, Hajduk je rezultatski na dobrom putu. Igračka pojačanja ovog ljeta su kvalitetna, u to nema sumnje. Vjerojatno mogu puno, ispali su u Europi, to je bio šok, ali su se oporavili i ovo im je već treća pobjeda i sudeći po početku, mogu više nego u prijašnjim sezonama", završio je trener Slavena za Hajduk Digital TV.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!