Nogomet

Dinamu sudi Cakir, Rijeci francuski mladi sudac

Matej Kačan • nedjelja, 15.08.2021.
Dinamu sudi Cakir, Rijeci francuski mladi sudac

UEFA je delegirala suce za ovotjedne susrete u svojim europskim natjecanjima, a to znači da su svoje suce dobili Dinamo protiv Sherifa te Rijeka protiv PAOK-a...

Jedan od najboljih svjetskih sudaca, Turčin Cüneyt Cakir sudit će prvi susret play-offa Lige prvaka između Dinama i Sherifa. Susret koji počinje u Moldaviji u utorak u 21 sat, a ovo će Cakiru biti druga Dinamova utakmica.

Dosad je sudio Dinamu protiv Maribora 2012. godine kad je Ante Čačić bio na klupi, također u play-offu kvalifikacija te je Dinamo na Maksimiru slavio s 2:1, a onda u Sloveniji i potvrdio plasman u grupnu fazu.

Cakir je sudio finale Lige prvaka 015. između Barcelone i Juventusa, a bio je i na pet međunarodnih velikih natjecanja. VAR sudac bit će Nijemac Bastian Dankert jer je od play-offa uvedena VAR tehnologija koje u ranijim pretkolima nije bilo.

Rijeka će gostovati u Solunu u četvrtak u 20 sati, a sudit će joj Jerome Brisard, Francuz koji Ligue 1 sudi tek četiri godine. Najveća utakmica mu je finale Liga kupa između PSG-a i Lyona 2020. godine.

Hrvatskim klubovima je sudio jednom, prošle sezone u grupnoj fazi Europske lige kad je dijelio pravdu na doaćoj pobjedi Dinama nad austrijskim Wolfsbergerom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!